Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 3 maart 1996. HEMA, C&A en V&D en Ondernemersfederatie Delft adviseren alle winkeliers om die zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur gezamenlijk open te gaan.
Verzamelcontainers zullen in Tanthof uit het straatbeeld gaan verdwijnen. De gemeente kondigt aan dat bewoners van de wijk binnenkort een grijze en groene afvalcontainer gaan krijgen, die beide één keer per week geleegd zullen worden. Scoutinggroep Paulus verwelkomt het honderdste lid: Leon, een kersverse welp bij de Bekkershorde. In 'Stedelijk Museum Het Prinsenhof' worden vanaf maart 1996 werken tentoongesteld van tijdgenoten van Johannes Vermeer, zoals Pieter de Hooch, Carel Fabritius, Jan Steen en Jan van der Heyden. Een Philips stofzuiger met 1000 Watt zuigvermogen kostte 125 gulden, voor een 'perfect kastje voor stereotoren' moest 345 gulden worden neergelegd.