Sandra van Nieuwland komt naar Theater de Veste. (foto: Paul Bellaart)
Sandra van Nieuwland komt naar Theater de Veste. (foto: Paul Bellaart)

Delftse Sandra van Nieuwland in Theater de Veste

cultuur

'The Voice of Delft', Sandra van Nieuwland, treedt zaterdag 5 maart op in Theater de Veste. De zangeres komt met haar nieuwe theatertour naar Delft.

We kennen Sandra natuurlijk van haar optreden in 'The Voice of Holland', met aansluitend een bestorming van de hitlijsten en twee succesvolle albums.
Onlangs bracht ze haar derde album: 'Breaking New Ground' uit. Dit vormt de basis voor haar nieuwe theatertour 'Face it', waarmee Sandra door heel Nederland tourt en dus ook in Theater de Veste te zien en te beluisteren is.
Op de vraag wat een tour langs de theaters zo bijzonder maakt, antwoordt Sandra: "De muziek komt hier helemaal tot zijn recht. Alle nuances van een liedje zijn te horen, te zien en te voelen. Dat kan van heel klein en intiem naar groot en bombastisch. Daarbij is er ook nog eens het visuele aspect. Je kunt in het theater echt een verhaal vertellen en mensen meenemen in de magie van de muziek."
Sandra heeft het aangedurfd om mee te doen aan 'Expeditie Robinson'. Zelfs uit zo'n 'reality-soap' put zij inspiratie voor haar theatertour. "Meedoen aan zoiets als 'Expeditie Robinson' is zeker een inspiratiebron. Het heeft ook echt te maken met het aangaan van nieuwe dingen en moedig proberen te zijn. Twee van mijn nieuwe liedjes gaan specifiek over mijn avontuur en ervaringen daar: 'Truth' en 'Same Sky'."

Kern
Begeleid door haar veelzijdige band gaat Sandra terug naar de kern van haar muziek. Nog meer staan de stem, emotie en het verhaal centraal. Storytelling, nieuwe verhalen vertaald naar nieuwe liedjes. "Je komt zitten, samen met iemand waar je om geeft (meestal). Je laat je meenemen. Ik zou haast zeggen, 'sluit je ogen en geniet', maar dat zou jammer zijn, want er gaat een live VJ mee. Dit samen met de muziek zorgt ervoor dat je wordt meegezogen in een dynamische muzikale trip. Dat is de bedoeling! Daarbij is er in deze show ook ruimte voor het onbekende. Niet alles staat helemaal vast."
Kijk voor meer info en kaartverkoop op www.theaterdeveste.nl.