Wessel Kleij scoort er dit seizoen lustig op los. Zondag maakte hij tegen Ommoord alweer zijn achttiende seizoensgoal in zeventien wedstrijden.
Wessel Kleij scoort er dit seizoen lustig op los. Zondag maakte hij tegen Ommoord alweer zijn achttiende seizoensgoal in zeventien wedstrijden. "Ik hoop dit seizoen tot de zesentwintig te komen; één goal per wedstrijd." (foto: Roel van Dorsten)

'Oliveo kan aan deze generatie nog veel plezier beleven'

sport

PIJNACKER - Het gaat goed met Oliveo. De Pijnackernaren doen volop mee om de prijzen. Volgens doelpuntenmachine Wessel Kleij is een kampioenschap zomaar mogelijk.

Door overwinningen in de afgelopen twee wedstrijden, waaronder een klinkende 2-0 zeggen op de toenmalige lijstaanvoerder, het FC Zoetermeer van Chris Treling, bezetten de Pijnackernaren de tweede plek.
"Uiteindelijk zijn we dit seizoen tot nu toe te wisselvallig geweest", zegt Wessel Kleij, die in zeventien wedstrijden achttien keer scoorde. "Maar de afgelopen seizoenen hebben we laten zien dat we in de tweede seizoenshelft beter presteren dan in de eerste. We staan nu één punt achter op HOV/DJSCR en spelen nog een wedstrijd thuis tegen hen. Uit speelden we daar gelijk met 3-3 maar had er meer ingezeten."

"WE HADDEN NOOIT VAN DIE CLUBS GEHOORD"
De naam van de koploper doet bij veel voetballiefhebbers in onze regio geen belletje rinkelen. "We spelen sowieso tegen veel ploegen waarvan we van tevoren nog nooit hadden gehoord", vertelt de 22-jarige spits. "Wat dat aangaat had het misschien leuker geweest wanneer we net als vorig jaar in de poule met Delftse clubs zouden zitten. Dat zorgt toch voor bijzondere wedstrijden. Aan de andere kant is het voetbal aan die Haagse kant toch wat anders. Daar worden de mouwen meer opgestroopt. In de Rotterdamse poule zie je vaak dat de ploegen wat meer inzakken. Dat ligt ons beter, want wij spelen liever verzorgd voetbal van achteruit. Lange ballen zul je bij ons dan ook zelden zien."
Kleij gedijt goed bij het verzorgde voetbal, getuige zijn vele goals. "Eigenlijk is het vooral toevallig dat ik nu zoveel scoor. In de jeugd heb ik wel voorin gespeeld, maar in de B-jeugd werd ik naar achteren gehaald. Vorig seizoen hadden we voorin wat problemen en toen heeft de trainer me eerst als linksbuiten en later ook in de spits gebruikt. Dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Ik weet niet op welke manier, maar ik denk dat ik op deze positie voordeel haal uit het feit dat ik verdediger ben geweest."

"IK HOEF HELEMAAL NIET WEG"
Ondanks zijn scoringsdrift is Kleij absoluut niet bezig met een overstap naar een hoger niveau. "Ik heb nog niets van andere clubs gehoord of erover gelezen. Ik hoef hier ook helemaal niet weg. Ik voetbal hier al vanaf mijn vijfde en met de meeste jongens speel ik al vanaf de jeugd samen. We hebben in de jeugd altijd op zijn minst in de hoofdklasse gespeeld. Dan verwacht je van een eerste elftal niet dat ze in de derde klasse spelen. Binnen de vereniging wordt al jaren gezegd dat we deel uitmaken van een talentvolle lichting die de club verder kan brengen. Het is nu aan ons om het te laten zien. Doordat we zolang samen spelen denk ik dat we ook nog stappen kunnen maken. Daarbij heb ik niet het idee dat er jongens zijn die binnen nu en vijf jaar van plan zijn om te stoppen of naar een andere club over te stappen. Daarom denk ik dat de club nog veel plezier aan ons gaat beleven."
Dat moet ook komend seizoen gebeuren onder trainer Martin de Mooij. "Die samenwerking verloopt goed. Hij heeft een duidelijk idee van hoe hij het wil hebben en heeft oefenstof die daar goed bij aansluit. Verder raakt hij niet in paniek op het moment dat het even niet loopt en houdt hij vast aan zijn visie. Dus als het een keertje niet loopt, gooit hij niet meteen alles om. Als speler is het wel zo lekker om te weten dat je het vertrouwen hebt."
Waar dat dit seizoen toe gaat leiden, is nog de vraag. "Maar als bij ons, net als afgelopen seizoenen, het venijn weer in de staart blijkt te zitten, maken we goede kans op promotie. En uit oefenwedstrijden met tweedeklassers blijkt dat we toe zijn aan dat niveau. Nu moeten we het laten zien."