Benno Ouwersloot van Tennisschool Delftsdubbel, op de plek waar het zondag 6 maart allemaal gaat gebeuren…
Benno Ouwersloot van Tennisschool Delftsdubbel, op de plek waar het zondag 6 maart allemaal gaat gebeuren…

Tennisschool Delftsdubbel komt met gratis streettennis voor iedereen

sport

YPENBURG – Tennisschool Delftsdubbel organiseert zondag 6 maart een unieke èn sportieve streettennis-clinic. Jeugd en volwassenen kunnen dan tussen 12.00 uur en 15.00 uur helemaal gratis kennismaken met de tennissport.

De zeven trainers van Tennisschool Delftsdubbel geven het hele jaar door tennislessen op twee vaste locaties in Delft: Tennispark De Delftse Hout en op tennispark DSV Concordia. Op zondag 6 maart komen ze voor één keer naar het sportveldje aan de Oeverwallaan in Ypenburg, naast buurthuis De Yp. De trainers zullen de deelnemers die middag enkele handige tips en trucs bij brengen, waarna ze al gauw in spelvorm kunnen ervaren hoe mooi de tennissport is. "We willen die dag vooral laten zien dat tennis bij ons leuk, gezellig en positief is", vertelt Benno Ouwersloot van Delftsdubbel. Daarnaast is het zo dat tennis verbindt, benadrukt de trainer. "Want we organiseren van alles om het tennis heen, zoals tenniskampen, competities en toernooien." Het team van tennistrainers is zaterdagmiddag 5 maart te vinden in De Parade in Nootdorp, waar ze flyers zullen uitdelen voor het streettennis. Deze dienen als 'wildcard' voor het streettennis.
Voor wie na de clinic enthousiast is geworden, heeft Delftsdubbel die dag een mooie aanbieding: beginners die zich dan aanmelden krijgen 25 procent korting op de eerste zomercursus èn een gratis tennisracket. Gevorderden krijgen 30 procent korting op de eerste zomercursus.

Benno Ouwersloot heeft er in z'n leven nog nooit één seconde spijt van gehad dat hij ooit is gaan tennissen. "Het mooie aan tennis is dat je al heel snel met iemand op jouw niveau tot een leuk spelletje komt, waarin je goed beweegt. Hartstikke gezond voor je lijf. Bovendien ben je met tennis veel minder gebonden aan vaste tijden, je kunt grotendeels zelf bepalen wanneer je het doet." Tennis wordt bovendien steeds meer een sport voor iedereen, merkt Ouwersloot. "Dat proberen we ook te realiseren met de prijzen van onze lessen." En al helemáál met de gratis streettennis-clinic. "Dat wordt echt een feestje", weet Benno Ouwersloot wel zeker. Aanmelden kan ter plekke op de dag zelf en iedereen is welkom. Meer weten? Kijk dan op www.delftsdubbel.nl.