Cultureel aanbod wordt gewaardeerd, bibliotheekbezoek daalt

Algemeen

Delftenaren maken goed gebruik van het culturele aanbod in Delft en waarderen het aanbod met een 6,9 gemiddeld. Jongeren waarderen het aanbod lager dan volwassenen. Dat blijkt uit een onderzoek onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP).

Zij geven de kwaliteit van de podiumkunsten een 7,3 gemiddeld, de variatie in het aanbod waarderen ze met gemiddeld een 7,1. Deelname aan diverse culturele activiteiten is weliswaar iets gedaald, maar nog steeds hoog.

Evenementen zijn favoriet: bijna alle ondervraagden bezochten minstens één evenement. Ook voorstellingen en bezienswaardigheden scoren hoog. Bezoekers gaan gemiddeld 10,8 keer per jaar naar een voorstelling, waarvan gemiddeld 6,6 keer in Delft. Het bibliotheekbezoek is iets gedaald.

 "De relatief hoge waardering van Delftenaren voor het culturele aanbod is positief, zeker gezien de bezuinigingen die we achter de rug hebben", reageert wethouder Ferrie Förster. "Alle organisatoren en instellingen verdienen lof en waardering voor de grote bekendheid van het aanbod, de vrijwel constante hoge deelname en de waardering."