Hardlopen is leuk, maar nóg leuker als je het met een groep doet. Ondernemersfonds Buitenhof wil dit stimuleren.
Hardlopen is leuk, maar nóg leuker als je het met een groep doet. Ondernemersfonds Buitenhof wil dit stimuleren.

Voordelig sporten bij Bertus dankzij ondernemers in Buitenhof

sport

DELFT – DIJC-Bertus en Ondernemersfonds Buitenhof hebben de handen ineen geslagen. Daardoor is het mogelijk om een twaalf weken durende hardloopcursus te volgen voor 5 euro.

Je kunt natuurlijk hardloopschoenen aantrekken en zelf de wijde wereld in rennen. Hardlopen in groepsverband en onder leiding van ervaren trainers heeft echter vele voordelen. Zo is de stimulans om hard te lopen veel groter en de trainers kunnen je veel bijbrengen over de loopsport.
De instroomcursus begint zaterdag 12 maart om 10.00 uur. Beginnende hardlopers en de hardlopers die na een blessure weer willen starten met hardlopen kunnen vanaf dat moment bij DIJC-Bertus een instroomcursus volgen.
Zij leren vervolgens in twaalf weken tijd om - onder leiding van deskundige trainers en aan de hand van een vast trainingsschema - 5 kilometer hard te lopen. De trainingen duren ongeveer een uur en starten altijd bij Onder Ons aan de Kerkpolderweg, tegenover Zwembad Kerkpolder. Van daaruit wordt door het groene polderland van Midden-Delfland gelopen.
Kijk voor meer informatie op de website www.DIJC-Bertus.nl. Aanmelden kan via e-mailadres info@dijc-bertus.nl. Het motto van DIJC-Bertus is 'presteren mag en kan, maar hoeft niet'. Want, vinden ze bij Bertus: het gezellige en sociale aspect is minstens zo belangrijk.
Wil je na de cursus doorgaan met hardlopen, dan kun je je aansluiten bij een loopgroep. Iedere dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur is er hardlooptraining onder leiding van gediplomeerde trainers. Daarnaast organiseert Bertus elke vierde en vijfde zondag van de maand trimlopen voor leden en niet-leden.