VTV-consulent Petra van der Meer begeleidt vrijwilligers die zich graag voor een ander inzetten. (foto: Jesper Neeleman)
VTV-consulent Petra van der Meer begeleidt vrijwilligers die zich graag voor een ander inzetten. (foto: Jesper Neeleman)

Bij Delft voor Elkaar doet iedereen gewoon mee

lopende zaken

DELFT – Het is deze zondag 14 februari de dag van de liefde. Binnen de stichting VTV, onderdeel van Delft voor Elkaar, is 365 dagen per jaar liefde en zorg voor elkaar. Consulent Petra van der Meer hoopt dat dit komende tijd alleen nog maar toeneemt.

De Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV) zorgt ervoor dat mensen met een beperking met vrijwilligers leuke activiteiten ondernemen. Niet als vervanging van de reguliere zorg, maar juist om dat stukje aandacht en plezier te bieden waar de professionele zorgverleners niet aan toekomen. Stichting VTV zorgt voor een goede match tussen regiogenoten met een beperking en vrijwilligers. "We merken dat in Delft veel animo is om behulpzaam voor anderen te zijn", vertelt Petra van der Meer. "We horen echter vaak dat mensen het moeilijk vinden hulp aan hun omgeving te vragen. Tegelijkertijd vinden naasten, die weliswaar anderen willen helpen, het lastig om juist voor familie te zorgen, omdat je dan al gauw richting mantelzorger schiet." Stichting VTV zorgt daarom dat iemand met een beperking – of een mantelzorger - wordt gekoppeld aan een onbekende vrijwilliger.

Want zo'n vrijwilliger kan van grote waarde zijn als die even iets leuks met een mantelzorger doet – of wat werk uit handen neemt. "We merken altijd weer hoe blij hulpvragers met de steun van vrijwilligers zijn. En van die vrijwilligers horen we vaak hoe fijn ze het vinden om nuttig bezig te zijn voor een ander. Voor beiden geldt dat het hun leefwereld vergroot en weer wat meemaken. Dinsdag 16 februari organiseren VTV en MEE namens Delft voor Elkaar op dinsdag 16 februari van 19.30 uur tot 21.00 uur aan de Hooikade 30 in Delft een bijeenkomst voor vrijwilligers over Niet Aangeboren Hersenletsel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Meer weten? Kijk dan op www.vtvzhn.nl of delftvoorelkaar.nl of bel naar 015-2131151.