Kees Massar, mesoloog in optima forma.
Kees Massar, mesoloog in optima forma.

Combinatietherapie Mesologie: op zoek naar de oorzaak van de klacht

advertenties

DELFT – Misschien heeft u die ervaring zelf ook wel eens. U heeft een lichamelijk ongemak en daaruit vloeit weer een ander ongemak voort. Neem nu buikklachten. Die kunnen makkelijk leiden, en dat gebeurt maar al te vaak, tot hoofdpijn, vermoeidheid, menstruatie- en huidklachten. Maar gelukkig is er mesologie, want met die behandelmethode zijn deze klachten vaak goed te behandelen.

Mesologie wordt onder meer uitgeoefend bij Mesologie Massar. In de praktijk in het verzamelgebouw aan de Nieuwe Plantage 28 kan Kees Massar mensen met deze behandeling een goede dienst bewijzen. "Mesologie is het samengaan van de reguliere en oosterse geneeskunde", begint hij zijn uitleg. "Bij oosterse geneeskunde ligt de nadruk op de oorsprong van de klacht. Daar wordt naar gezocht en die wordt behandeld. In de reguliere geneeskunde wordt de klacht zelf aangepakt en behandeld. In de filosofie van mesologen moet de oorzaak worden aangepakt, wat maakt dat de klacht zelf zal verdwijnen. Een combinatie van beide geneeswijzen dus."
Een simpel voorbeeld kan dit verduidelijken. De mesoloog stelt zich de vraag: waarom heeft iemand hoofdpijn? Gaat dus één stapje vóór de daadwerkelijke klacht zitten. En stemt daarna daar zijn behandeling op af. "Dat is dus heel iets anders dan aspirientjes laten slikken om de pijn te laten verdwijnen", wil Kees Massar maar zeggen.

Inloopspreekuren
Mesologie Massar heeft regelmatig inloopspreekuren. Hierbij worden de klachten geïnventariseerd en stelt de therapeut vast wat hij voor deze mensen kan betekenen. Op maandag 15 februari vindt het eerstvolgende inloopspreekuur plaats. Bekijk de website voor het overzicht van de andere inloopspreekuren. Of bestel een aanvraagformulier, vul dat in en stuur het terug. "Het inloopspreekuur en het aanvraagformulier zijn beide kosteloos", aldus Massar. "Een groot aantal verzekeraars vergoedt helemaal of gedeeltelijk de kosten." Telefoon: (06) 498 981 33. Internet: www.mesologie-massar.nl.
Mesologie Massar is aangesloten bij de koepelorganisatie Therapie in Delft.