Andrea Westerwout, uw steun en toeverlaat bij het afvallen in huiselijke omgeving.
Andrea Westerwout, uw steun en toeverlaat bij het afvallen in huiselijke omgeving.

Samen werken aan een gezond gewicht met de 'Voedingscoach aan huis'

advertenties

PIJNACKER – Iedereen met gewichtsproblemen zal best van alles hebben geprobeerd om af te vallen. Met wisselend succes, want na verloop van tijd vliegen de pondjes er weer aan. Vaak met een bonus. Voor iedereen die nu eens echt structureel van zijn of haar overgewicht af wil komen is er nu 'Voedingscoach aan huis', een initiatief van Andrea Westerwout uit Pijnacker. Ze kan uw persoonlijke voedingsdeskundige, gewichtsconsulent en mental coach worden. En dat allemaal in uw eigen vertrouwde omgeving, want Andrea komt gewoon bij u thuis.
Ze is nu drie maanden met haar eigen praktijk bezig. Ze wil haar cliënten adviseren, begeleiden en motiveren naar gedragsverandering op het gebied van gezonde voeding, beweging en leefstijl. "Als je hoort – werken aan een gezonde leefstijl – dan is dat niet zo sexy", erkent Andrea. "Toch probeer ik het wel enigszins sexy, tussen aanhalingstekens, te maken. Door de begeleiding in te passen in het leven van de mensen. Die kunnen gewoon een leuk leven blijven leiden en toch de kans op klachten of nare ziekten op langere termijn verminderen."
De begeleiding die Andrea biedt is heel persoonsgericht, want iedereen is anders. Allereerst vindt er een intakegesprek plaats, de voedingsscan. "Aan de hand van een vragenlijst brengen we het verleden, het heden en de wensen voor de toekomst in kaart. En er wordt gewogen. De weegschaal bepaalt niet alleen het gewicht, maar ook het vetpercentage en de spiermassa", legt ze uit. "Wanneer alles in kaart is gebracht, de leefomstandigheden, de precieze hulpvraag, dan kan er een plan worden opgesteld. Er zijn verschillende vervolgtrajecten. Een traject van drie of zes maanden of zelfs een heel jaar in. Uiteraard zijn losse afspraken ook mogelijk."
In dit traject krijg je onder andere te maken met de Mealplanner. De Mealplanner is het maandelijkse receptentijdschrift van Voedingscoach aan huis met voor elke dag van de maand een recept om zelf thuis lekker te maken. De recepten zijn verdeeld in de volgende categorieën: vlees, gevogelte, vegetarisch, vis, soep, pasta en een gezonde snack. De Mealplanner is ook zonder traject verkrijgbaar. "Voor de lezers van de Delft op Zondag heb ik een speciaal tarief. De voedingsscan nu slechts 50 euro in plaats van 85 euro", zegt ze. "Hopelijk een stimulans voor veel mensen om gezond en fit de zomer tegemoet te gaan."
Telefoon: (06) 512 433 01. Internet: www.voedingscoachaanhuis.nl.