Delft On Stage biedt leerlingen een mooie kans om met beroepsbeoefenaren in gesprek te gaan.
Delft On Stage biedt leerlingen een mooie kans om met beroepsbeoefenaren in gesprek te gaan.

Delft On Stage gaat weer beginnen

Algemeen

DELFT - De organisatie van Delft On Stage is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het Beroepenfeest en de Doe-dag. Het wordt de negende keer dat On Stage in Delft wordt gehouden.

Het doel is VMBO-leerlingen te motiveren naar een goede beroeps- en opleidingskeuze. Het Beroepenfeest vindt dit jaar plaats op dinsdagmiddag 8 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur in Sporthal de Buitenhof. De Doe-dag is op dinsdag 22 maart.
Leerlingen gaan op het Beroepenfeest, vergezeld van zelfgemaakte visitekaartjes, in gesprek met beroepsbeoefenaren. Als zowel de leerling als beroepsbeoefenaar - na een oriënterend gesprekje - enthousiast zijn, wordt er een afspraak gemaakt voor een werkbezoek twee weken later op de Doe-dag.
Dit jaar doen, net als vorige jaren, ruim 1000 leerlingen van alle vijf de Delftse VMBO-scholen mee. Inmiddels hebben zich ruim 170 Delftse beroepsbeoefenaars aangemeld. De organisatie is echter nog op zoek naar beroepen in de detailhandel, horeca, techniek, beveiliging, beautybranche en (para-)medische sector.

Voorbereiding
"Veel 14- en 15-jarigen weten nog niet wat ze willen worden", zegt Carmen Kooloos, projectleider van Delft op Stage. "Het jaarlijkse Beroepenfeest en de Doe-dag helpen bij een gedegen beroepsoriëntatie, voordat de definitieve keuze voor een vervolgopleiding wordt gemaakt in het laatste schooljaar. De leerlingen worden, in de twee maanden voorafgaand aan On Stage, voorbereid op dit event. Zo leren ze het nut van netwerken, online en offline, hoe zij zich het beste kunnen voorstellen en hoe ze om moeten gaan met zakelijke afspraken. Ze leren zo hun eigen kwaliteiten en competenties op waarde schatten en onder woorden te brengen."
Behalve leerlingen worden ook beroepsbeoefenaren en andere deelnemende partijen voorbereid. Op maandag 29 februari wordt van 17.00 tot 18.00 uur voor hen bij Hampshire Hotel Delft Centre aan de Koepoortplaats 3 een informatiebijeenkomst georganiseerd.
Meer informatie is te vinden op de website www.delftonstage.nl