Afbeelding

Speler in beeld

advertenties

Naam: Evert Vrijhof
Leeftijd: 23
Club: Concordia
Positie: Rechtshalf of
verdedigende middenvelder


-Hoe liep de 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen VCS?
"De eerste helft liep lekker. Wij zijn makkelijk op een 2-0 voorsprong gekomen. We scoorden de eerste vanuit een corner in een kluts-situatie. Daarna zetten we veel druk en wist onze spits de 2-0 er in te schieten. In de tweede helft zakte ons spel in. Veel ballen kwamen niet aan. Toch wist ik met een prachtig afstandschot te scoren. Uiteindelijk is het 4-1 geworden, we zijn verder nooit in de problemen gekomen. Ook niet na de tegentreffer vijf minuten voor tijd, drie minuten later maakten we al onze vierde!"

-Tevreden dus?
"Een wedstrijd om tevreden op terug te kijken, zo vlak na de winterstop. Helemaal leuk is het, dat al onze concurrenten punten hebben verspeeld."

-Wat was het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt?
"Mijn eigen goal, de 3-0, een prachtig afstandschot. Ik speelde de bal in bij onze spits WIllem en die legt goed terug. Zonder te denken schiet ik hem op de automatische piloot de kruising in. Je komt dan in een flow en gaat alles volledig automatisch doen. Die flow maakt dat je lekkerder voetbalt en nergens bij hoeft na te denken."

-Floot de scheidsrechter een goede wedstrijd?
"Hij was vrij streng en strikt. Alles moest van hem volgens het boekje gaan. Ik had er verder niet veel op aan te merken, het was heel duidelijk."

-Wat vind je van je eigen team?
"Het team is top. Veel jonge jongens die elkaar goed kennen. We weten van elkaar welke kwaliteiten we hebben. In de afgelopen wedstrijd hebben we de hele tijd het gevoel gehad dat we de pot binnen hadden. Never change a winning team, die uitspraak gaat ook op voor ons elftal."

-De trainer zal dan niet zo veel hoeven nadenken op de bank...
"Als je de hele wedstrijd dat gevoel hebt, dan hoef je nergens in te grijpen, dat klopt. Dan hoeven er nergens aanpassingen gedaan te worden. Ik zou het niet anders gedaan hebben."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ik bekijk het wel eens, maar volgen is echt een te groot woord.
Wel heb ik ieder weekend belangstelling voor de resultaten van andere clubs.
De uitslagen en standen bekijk ik dan ook nauwkeurig.