Kleurplafond met negenhonderd sterretjes, één van de staaltjes vakwerk van Odin Delft Spanplafonds.
Kleurplafond met negenhonderd sterretjes, één van de staaltjes vakwerk van Odin Delft Spanplafonds.

De beste wand- en plafondbekleding door Odin Delft Spanplafonds

advertenties

DELFT – Odin Delft Spanplafonds, de naam zegt het al, is gespecialiseerd in de montage van spanplafonds. Ferdinand Duurkoop begon in 1991 zijn eigen bedrijf. Vanuit huis, waar hij de administratie voert, maar natuurlijk vooral op locatie bij de klanten thuis.
"Ik doe dit werk zo graag, omdat het echt handwerk is. Mensen kennen het niet, en als de klus geklaard is vallen ze bijna achterover van verbazing. Zo mooi is het", verklaart hij.


Ferdinand Duurkoop is al vanaf 1991 spanplafondmonteur. Vroeger gebruikte men PVC bij spanplafonds. Ferdinand: "Dat doen we niet meer. PVC is vrij zwak en als je er een gaatje in prikt, heb je kans dat er een scheur ontstaat. Bij het nieuwe spanplafond is en blijft een gaatje hetzelfde. Het is polyesther en dat is veel sterker."
Ferdinand heeft het over Clipso wand- en plafondbekleding, dat komt van de importeur Polyplafond uit Lichtenvoorde.
Dit bedrijf heeft zestien dealers waarvan Odin Delft Spanplafonds de eerste is. Hij is één van de eerste monteurs en werkt met dit materiaal sinds 2003. Tevens verzorgt hij hier de montage-opleidingen. Ferdinand verbaast zich erover, dat ook nu nog traditionele materialen worden gebruikt, terwijl het Clipso-systeem zo veel meer voordelen heeft. Op de website staat: 'het is tot 5.10 meter breedte een naadloze bespanning.
Je kunt het koud aanbrengen, in tegenstelling tot PVC. Het ruikt niet. Inrichting kan tijdens bespanning gewoon in de kamer blijven. Het is afwasbaar en overschilderbaar, kan in kleuren geleverd worden, is vochtwerend en dus geschikt voor natte ruimtes. Uiteraard zijn er verder allerlei mogelijkheden om verlichting te integreren.'

Akoestiek
Ferdinand Duurkoop wijst ook op Clipso Acoustique. Dat is dankzij 250.000 miccroperforaties per vierkante meter in samenhang met geluidsabsorberend materiaal in staat om 90 procent van alle galm te dempen. En: "Dit geeft een zeer aangename akoestiek", aldus Ferdinand. Telefoon: (015) 284 03 29. Internet: www.odindelftspanplafonds.nl.