Haptotherapeut Luise van Luik op de grote bal, kom jij het ook proberen?
Haptotherapeut Luise van Luik op de grote bal, kom jij het ook proberen?

Kom beter in contact met jezelf met Feel Good Haptonomie

advertenties

DELFT – Haptonomie is een lichaamsgerichte aanrakingstherapie. Het is bedoeld om beter met jezelf of een ander in contact te komen. Verder is haptonomie een goed middel om beter met je omgeving in contact te komen. Feel Good Haptonomie is een praktijk aan de Waterloop 6, waar Luise van Luik deze lichaamsgerichte behandelingen kan geven.

"Als je goed contact met jezelf maakt, dan krijg je het beste beeld van je eigen emoties, van de mate van vermoeidheid, van hoe je je voelt. Door goed met jezelf in contact te staan, komt dit allemaal duidelijk in beeld", legt Luise uit. "Ik help hierbij, onder meer aan de hand van aanrakingen, maar ook door middel van oefeningen. Hierbij kunnen we een grote plastic bal gebruiken, een éénwieler en andere attributen. Veel mensen zijn alleen maar met hun hoofd bezig, ze zijn veel aan het denken. Het is echter ook heel belangrijk om van je gevoel uit te gaan. Hiervoor moet je lichaamsbewust zijn en haptonomie kan daar prima bij helpen." Daarnaast is het zoals gezegd belangrijk om in goed contact te staan met de ander. Jezelf open naar de ander opstellen, of juist sluiten als de ander te veel vraagt. Ook hierbij geldt weer: veel denken, alleen maar in je hoofd bezig zijn verstoort het contact met jezelf en de ander. "Hier kunnen mensen van bewust gemaakt worden", geeft Luise aan. "Wanneer je steeds maar blijft denken, kun je steeds verder geïsoleerd raken en valt de wisselwerking tussen mensen helemaal weg. Reageren op wat je ziet en reageren op de ander."

Contact met omgeving
Als derde is het van belang om goed in contact te staan met je omgeving. Hoe stap je in de auto, hoe schuif je je stoel weg? Het is wel eens goed om je te realiseren dat je twee benen hebt. En daaronder twee voeten. Dat zou je bijna vergeten door al dat denken. "Weer uitbreiden van je gevoel is met haptonomie prima toe te passen", geeft Luise aan. "Door middel van haptonomie leer ik mensen hier heel bewust mee om te gaan." Open Huis op vrijdag 5 februari van 12.00 tot 13.30 uur. Telefoon: (06) 464 152 64. Internet: www.feelgoodhaptonomie.nl.