Afbeelding

Huis te koop: Doelenstraat 108, Delft

advertenties

DELFT – Rogier de Haan en Anne Swaving zijn ruim tien jaar geleden in deze sfeervolle portiekwoning aan de rand van de binnenstad komen wonen. Op een prachtige locatie, vlakbij de monumentale voormalige TU-bibliotheek. Het is een jaren dertig woning, een kenmerkende stijl waarvan in het huis nog diverse details te zien zijn. Zoals glas-in-lood en paneeldeuren. "Een geweldige woning", zegt Rogier enthousiast.

Waarom dan toch verhuizen? Ze hebben inmiddels al weer een tijdje een kleintje, Ingmar. Bovendien is er gezinsuitbreiding op komst, want Anne is in verwachting van een tweede kindje. "Dat is de reden waarom we een groter huis in de Harnaschpolder hebben gekocht", zegt Anne. "Dat huis is nu in aanbouw en wordt rond de zomer opgeleverd." Een leuke tijd hebben Rogier en Anne hier beleefd. Sfeervol wonen nabij het centrum, in een leuk gedeelte, met alle gemakken van de binnenstad dichtbij. "Het oude van de woning spreekt zo aan", zegt Rogier. "Het begint al bij de portiekopgang. Een brede trap achter de voordeur leidt naar onze woning. Op weg naar boven loop je onder meer langs een prachtig groot glas-in-lood raam. Hiervan is er in de woning zelf ook genoeg te zien, bijvoorbeeld in de erker. Daar vandaan kijk je vooral op de TU Bibliotheek, maar je kunt in de verte ook schitterend de toren van de Oude Kerk zien staan."
Het appartement heeft één woonlaag en oorspronkelijk drie kamers. Door eerdere bewoners is een slaapkamertje aan de achterkant bij de woonkamer en keuken getrokken. Hierdoor is er een ruime woonkamer ontstaan, met achterin een doorlopende hoek waar de keuken op uit komt. "Het is overigens niet moeilijk om hier weer een extra kamer in te realiseren", geeft Anne aan.
Als je hier woont, dan heb je dus een zeer royale en sfeervolle doorzonkamer, voormalig en-suite. De totale afmetingen zijn 9.80 bij 2.82 / 3.29 meter. De kamer is voorzien van een houten vloer. De woning wordt verwarmd met een sfeervolle gaskachel. Helemaal achter in de kamer is er een deur naar het zonnige balkon over de hele breedte van de woning. "Je kunt hier vooral 's avonds lekker buiten zitten", zegt ze. "Met uitzicht op een mooi open veld met prachtige bloesembomen waar vogels graag hun nestje bouwen. In het voorjaar is dat heel leuk om te horen." En Rogier vult aan: "Verder zie je vanaf het balkon het voormalige Armentarium op de Paardenmarkt. De balkons van dit complex zijn in opdracht van de VvE volledig gerenoveerd."
De ruime keuken heeft een eenvoudig keukenblok. Door het weg halen van een kamer, is er een echte leefkeuken van gemaakt, als verlengde van de woonkamer. Heel recent is er een nieuwe CV-ketel geplaatst. Hier bevindt zich ook de opstelling voor de wasapparatuur. Hier is een tweede deur naar het balkon. "De woning heeft voor het grootste gedeelte dubbele beglazing en de kozijnen hebben buiten onlangs een schilderbeurt gehad", aldus Rogier.
De enige slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde, en heeft de afmetingen 2.31 bij 2.75 meter. De overloop geeft verder toegang tot een badkamer met wastafel en een douche met een granito douchevloer. Er is er een separaat toilet. "Wat we het meest gaan missen, dat zijn de leuke restaurantjes en de gezelligheid van de binnenstad", zegt Anne. "Het gezellige Doelenplein met het filmhuis, de Griek en LEF en met Koningsdag begint de gezelligheid hier al in de straat. Met onze buurtjes gaan we heel leuk en gezellig om." In de directe omgeving is er voldoende parkeergelegenheid. De actieve VvE vraagt een bijdrage van 90 euro per maand.

De vraagprijs voor deze woning is 179.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.