De meiden van Molier Hairstyling, met centraal Debbie Molier.
De meiden van Molier Hairstyling, met centraal Debbie Molier.

'Deze zaak was mijn vader zijn trots'

lopende zaken

DELFT - De ouders van Debbie Molier begonnen 41 jaar een eigen kapsalon in het winkelcentrum aan de Griegstraat. Nu moet de kapsalon, net als de andere winkeliers, vertrekken omdat de LIDL uitbreidt.

De LIDL neemt het complete centrum over en is straks zo'n 2300 vierkante meter groot. Omdat de supermarktketen eigenaar van het centrum is, valt hier voor Molier Hairstyling niets aan te doen. In 2013 werden ze ingelicht, op 14 februari is de laatste knipdag. De Delftse kapsalon krijgt een verhuisvergoeding mee. Verder resten vooral herinneringen. Haar vier personeelsleden hebben inmiddels andere werkgevers gevonden.
Debbie Molier werkt al 25 jaar in de kapsalon en zag de wijk rondom de zaak in die tijd achteruitgaan. "Vooral de afgelopen negen jaar is hier veel veranderd", zegt ze. "Veel vaste klanten zijn inmiddels verhuisd, maar komen hier nog wel. We zijn zodoende steeds minder een buurtkapper geworden. Het was hier jarenlang een leuk en gezellig winkelcentrum, maar er is geen samenhang meer. De meeste zaken zijn al weg. Alleen wij, de bloemist en de Islamitische slager zitten er nu nog." Het winkelcentrum viel met Oud en Nieuw traditiegetrouw ten prooi aan vandalisme en ook op andere momenten in het jaar werd weleens wat vernield. De laatste tijd nam ook Debbie Molier niet meer de moeite de schade te laten herstellen. Desondanks was de kapsalon, vertelt ze, nog wel rendabel. "Maar misschien ben ik hier ook wel te lang gebleven. M'n vader is overleden, maar deze zaak was zijn trots. Ik knip nog steeds klanten die mijn ouders voorheen deden." Dus ging ze door. Tot het bittere eind. Ze verlaat het winkelcentrum als één der laatste Mohikanen en met opgeheven hoofd. Op naar een nieuw avontuur: Moliér Hair, een kapsalon aan huis aan de Henricuskade 109 in Ypenburg. Meer informatie: 06-24360349.