De optocht is elk jaar weer één en al gezelligheid. Foto's van de opwarmavond van vorig weekend zijn te vinden op www.delftopzondag.nl.
De optocht is elk jaar weer één en al gezelligheid. Foto's van de opwarmavond van vorig weekend zijn te vinden op www.delftopzondag.nl.

Optochten tijdens carnaval

Algemeen

DELFT – Het carnaval barst volgend weekend los in Kabbelgat. En zoals altijd begint dit feest der feesten met de grote carnavalsoptocht. De optocht begint dit jaar op zaterdag 6 februari om 13.00 uur vanaf de Surinamestraat. Hier wordt overgestoken naar de Vrijenbanselaan. De tocht gaat vanaf hier verder over de Insulindeweg, de Sint Eustatiusstraat en de Oostsingel tot de Kanaalweg. Hier gaat de stoet over de Oostpoortbrug en over de Ezelsveldlaan. Daarna volgt de Kruisstraat, de Beestenmarkt en bij de Burgwal worden via de Oude Langendijk en het Vrouwenregt het Vrouwjuttenland bereikt. Daar gaat de optocht verder via de Choorstraat, de Hippolytusbuurt en de Cameretten naar de Markt, waar de presentatie van alle hoogheden op de bühne voor het Stadhuis plaats vindt.
Het blijft niet bij deze optocht alleen. De jeugd carnavalsoptocht is een dag later, op zondag 7 februari vanaf 13.00 uur. Deze tocht vertrekt vanaf de Oostsingel ter hoogte van de Vermeerstraat en gaat via de Koepoortbrug over de Nieuwe Langendijk, het Vrouwenregt, het Vrouwjutteland, de Choorstraat, Hippolytusbuurt en de Cameretten. Op de Markt stappen de kinderen uit, daarna wordt de stoet ontbonden. Weer een dag later, op maandag 8 februari, start om 20.20 uur uur vanaf de Oostsingel ter hoogte van de Vermeerstraat de Kleine Verlichte Carnavalsoptocht, die om 21.00 uur op de Markt eindigt met de Kakofonie. Meer weten? Kijk dan op www.stichtingdcv.nl.