V.l.n.r: Gerhard van der Neut, Ronald den Hertog, Gertjan Rozema, René Kluft, René Zwaard, Nils Eekhout, Ferrie Förster, Ælse Ruiter, Jaap Langhout, Peter van Oosten, Sander den Hollander en Robert de Koning.
V.l.n.r: Gerhard van der Neut, Ronald den Hertog, Gertjan Rozema, René Kluft, René Zwaard, Nils Eekhout, Ferrie Förster, Ælse Ruiter, Jaap Langhout, Peter van Oosten, Sander den Hollander en Robert de Koning.

BKS is op stoom

Algemeen

DELFT – Bedrijven Kring Schieoevers (BKS) heeft haar zaakjes wat de veiligheid betreft op orde. Dus kreeg het afgelopen maandag wederom het Keurmerk Veilig Ondernemen. Wethouder Ferrie Förster kwam hiervoor naar de Makro om het bijbehorende certificaat uit te reiken aan het BKS-bestuur.

Ook vertegenwoordigers van de politie en brandweer waren erbij. De wethouder noemde de ondernemers op dit bedrijventerrein 'pragmatisch'. En dat is perfect verwoord, vindt BKS-bestuurslid Jaap Langhout. "Het pragmatische sijpelt door in heel veel zaken die we hier collectief oppakken", legt hij uit. En daardoor worden dingen die vooraf onmogelijk lijken, toch werkelijkheid.

Veel zaken zijn afgelopen jaren verbeterd op Bedrijventerrein Schieoevers. En alles wat gebeurt, doen de ondernemers met z'n allen. Zoals de tweejaarlijks schouw, het realiseren van camerabewaking en fysieke bewaking en het bekostigen van een glasvezelnetwerk. BKS heeft de groenvoorziening van de gemeente overgenomen, hiervoor budget gekregen en zelf vanuit hun ondernemersfonds budget vrijgemaakt, zodat het bedrijventerrein nog mooier en schoner wordt. Als er al wat aan de hand is, zijn de lijntjes met de politie kort. BKS beschikt al twee jaar over het Keurmerk Veilig Ondernemen. Bij de meest recente keuring behaalde BKS weer mooie scores en wordt het keurmerk met 3 jaar verlengd. Op Schieoevers allerminst reden om achterover te leunen. Ook komende tijd valt er genoeg te doen. "De provincie gaat de N470 vernieuwen en via deze weg energie opwekken. Wij zijn hierbij betrokken en het sluit mooi aan bij onze duurzaamheidambities. Nee, we zitten hier niet stil. We zijn juist op stoom."