Afbeelding

Huis te koop: Mendelssohnstraat 3, Delft

advertenties

DELFT – Marco en Janneke de Jager zijn in 2006 in deze sfeervolle maisonnette komen wonen. Oorspronkelijk komend uit IJmuiden in Noord-Holland, verhuisden ze naar de Randstad. Na een jaartje in een woning op het Bosboom-Toussaintplein, volgde al snel de verhuizing hier naar de Mendelsohnstraat.

"Je zou het van buiten misschien niet zeggen, maar het is een heel ruime woning!" zegt Janneke. "Zelf hebben wij geen kinderen, maar ook met één of twee kinderen is wonen hier mogelijk."
De woning van Marco en Janneke ziet er heel goed onderhouden uit. In 2014 hebben ze een grote renovatieslag gemaakt, toen er een nieuwe keuken werd geplaatst, een prachtige laminaatvloer werd gelegd en de muren weer glad en strak gemaakt werden. "Het toilet beneden hebben we vier jaar geleden al helemaal laten vernieuwen", zegt Janneke. "Nog weer een jaartje eerder is er boven een nieuwe laminaatvloer gelegd. De woning is in de loop der jaren dus goed onderhouden."
De sfeer van de maisonnette wordt voor een belangrijk deel bepaald door de indeling met accenten en meubels die aan het Amerikaanse platteland doen denken. De bewoners zijn zichtbaar echt liefhebbers van dit land. "De plafond-ventilatoren die wij in veel kamers hebben hangen zijn bijvoorbeeld typisch Amerikaans", zegt Marco. "Deze ventilatoren blijven gewoon hangen en zijn dus bij de koop inbegrepen. Echt sfeerbepalers in de woning."
De woning wordt betreden door een ruime galerij voor slechts zes woningen, die misschien beter als voorterras omschreven kan worden. "Daar kun je gewoon buiten zitten, maar natuurlijk ook op het grote dakterras aan de achterzijde, met elektrische zonwering en een buitenkraan. "Eigenlijk gewoon met de grootte van een tuin", zegt Janneke. "Met een leuk vrij uitzicht en geen inkijk van buren. Op het zuiden, dus je zit heerlijk in de zon."
De zeer fraaie woon- en eetkamer van 5.90 bij 6.00 / 3.80 meter is erg licht, door een grote schuifpui aan de achterzijde. De grote ventilator in de woonkamer zorgt voor een lekkere verkoeling in de zomer.

Woonkeuken
De leefruimte is opvallend groot, door het weg halen van een tussenmuur. "Het is nu een echte woonkeuken geworden", zegt Marco. "Oorspronkelijk stond hier een tussenmuur, maar die hebben we weg gehaald."
De woonkeuken is luxe uitgevoerd en heeft een L-vorm. De inbouwapparatuur bestaat uit een vijfpits kookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een koel/vriescombinatie en een oven. "Het is een echte Bruynzeel-keuken", zegt Janneke.
Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers. Oorspronkelijk waren er twee kamers aan de achterzijde, maar hier is één grote slaapkamer van gemaakt. Het is makkelijk om de oude situatie weer te herstellen. Er is een tussengelegen ruime bergkamer waar de opstelling van de wasmachine en de droger en de CV-ketel (2010) zijn. Tevens een luxe badkamer uit 2005, met een fraaie en ruime inloopdouche, een vaste design-wastafel en een tweede hangend toilet. De ruime voorslaapkamer is 3.15 bij 3.80 meter. "Het is leuk om een eigen parkeerplaats te hebben, waar je altijd je auto kwijt kunt", zegt Marco. "Beneden hebben we ook een riante berging."
De woning ligt gunstig ten opzichte van het winkelcentrum, de uitvalswegen, het openbaar vervoer, het ziekenhuis en scholen in de wijk Buitenhof.

Deze woning is op zaterdag 30 januari tussen 11.00 en 15.00 uur te bezichtigen tijdens een eigen Open Huis van de makelaar. De vraagprijs voor deze woning is 209.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of de website
www.vandaalmakelaardij.nl.