Liesbeth Schoppink (links) en Ilse Buijs (rechts) zijn blij met hun nieuwe locatie.
Liesbeth Schoppink (links) en Ilse Buijs (rechts) zijn blij met hun nieuwe locatie.

Van Abtswoude naar de Vleugel, een wereld van verschil

lopende zaken

DELFT- De praktijk voor fysio- en manuele therapie Abtswoude heeft een nieuwe naam en een nieuwe locatie. Ze zijn verhuisd van het woonzorgcentrum Abtswoude naar wijkcentrum de Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4. "Een enorme stap vooruit" zeggen Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink in koor.

"Laat duidelijk zijn dat we altijd met veel plezier in Abtswoude hebben gewerkt, maar de nieuwe praktijk is een stuk moderner", legt Ilse uit. Er is drie maanden hard gewerkt om de leegstaande ruimte om te bouwen van kinderopvanglokaal naar een prachtige fysiotherapiepraktijk. "We hebben nu een eigen wachtkamer en bovendien is de ruimte veel groter zodat we meer mogelijkheden hebben om met mensen te oefenen. De apparaten staan niet meer zo dicht op elkaar zodat we niet meer hoeven te schuiven met spullen als we iets willen gebruiken."
Ilse en Liesbeth zijn blij met het feit dat er in het rechter deel van de Vleugel drie paramedische disciplines zijn gevestigd. "Naast onze praktijk voor fysio- en manuele therapie delen we de Vleugel met een voedings- en gewichtsconsulent en een praktijk voor logopedie", zegt Liesbeth Schoppink.
Inmiddels zijn ze een paar weken aan het werk en reageren de cliënten enthousiast op de nieuwe praktijk. Ilse en Liesbeth hebben de nodige plannen voor de toekomst. "We hebben van de gemeente het beheer over de buitenruimte voor de praktijk gekregen. We willen daar een outdoor trainingsplaats van maken. Een soort oefentuin met verschillende ondergronden en hellinkjes om met ouderen te kunnen oefenen, maar ook een kleine sintelbaan waar mensen een sprintje kunnen trekken en kunnen leren starten."
Fysio- en manuele therapie de Hoven is van diverse markten thuis. "We zijn gespecialiseerd in nek- en rugklachten, medical taping, kaakklachten, bekkenklachten rond de zwangerschap en incontinentieklachten." Liesbeth is afgestudeerd master geriatrie fysiotherapeut en richt zich daarmee op fysiotherapie voor ouderen, mensen met de ziekte van Parkinson en de thuiszorg. Plannen genoeg voor de toekomst!
Bel voor meer informatie naar 015-2576623, mail naar info@fysiotherapie-dehoven.nl of kijk op de website www.fysiotherapie-dehoven.nl.