Delfia heeft weer toekomst. Trainer Marco Immers (rechts) gaat ervan uit dat hij komend seizoen ook trainer is bij de Kasteelclub en hoopt dat hij dan ook een beroep kan doen op Prashant Nandkoemarsing (links). (foto: Roel van Dorsten)
Delfia heeft weer toekomst. Trainer Marco Immers (rechts) gaat ervan uit dat hij komend seizoen ook trainer is bij de Kasteelclub en hoopt dat hij dan ook een beroep kan doen op Prashant Nandkoemarsing (links). (foto: Roel van Dorsten)

advertenties

DELFT - Delfia is bezig aan een enorm spannend jaar. Nadat de tricolores het eerste elftal in november 2013 uit de competitie haalden, werd afgelopen zomerstop met een nieuwe groep en staf aan een doorstart gewerkt. Hoe staan de Kasteelbewoners er na een half seizoen voor?

Architect achter het vernieuwde Delfia is trainer Marco Immers, die begin dit seizoen met een aantal spelers van het tweede elftal van Wippolder in zijn kielzog naar de Mozartlaan kwam. "Vanaf het begin was wel duidelijk dat we een aantal heel talentvolle spelers bij elkaar hadden weten te verzamelen, maar dat dat nog niet wil zeggen dat je ook echt een team hebt. Dat bleek in de eerste competitiehelft ook wel, want in die periode hebben we teveel punten onnodig laten liggen", vertelt de oefenmeester. "Ook op het trainingsveld was er niet altijd de scherpte die ik van mijn spelers verlang. Die scherpte zie ik na het trainingskamp dat we in de winterstop belegd hebben wel terug. We hebben een grandioos weekend in Bladel beleefd en daarbij zijn we als team naar elkaar toegegroeid. Nu we terug zijn merk je dat ook aan de scherpte op de trainingen."

"IK ZIE DAT ER MEER BELEVING IS"
Dat laatste kan Prashant Nandkoemarsing alleen maar beamen. "Ikzelf zat in dat weekend in Suriname, maar ik zie wel dat er meer beleving is na dat trainingskamp." De middenvelder stroomde in de beginfase van dit seizoen in bij Delfia. "Want mijn situatie bij TAC'90 was vanwege wat problemen uitzichtloos geworden. Ik ken Marco nog van mijn tijd bij Wippolder en had zin om naar Delfia te komen. Misschien was Wippolder een logischer keuze geweest, maar dan moet je je in een goed draaiend elftal zien te spelen. Delfia begon opnieuw en dat sprak mij aan. Het was wel een stapje terug, van de tweede naar de vierde klasse, maar ik denk dat ik met mijn ervaring van meerwaarde kan zijn binnen deze selectie. Patrick Keij is aanvoerder, maar ik voel ook dat er van mij wat meer wordt verwacht."
Tot op heden leidde het na een seizoenshelft tot een achtste plek op de ranglijst. "Vooraf had ik daarvoor getekend", zegt Marco Immers. "Maar als je de wedstrijden gezien hebt, kan je daar niet tevreden mee zijn. De doelstelling was om jongens te behouden, zodat de club volgend seizoen ook verder kan. Al heel wat jongens heeft toegezegd de club trouw te blijven."
Nandkoemarsing is niet één van hen. "Maar op dit moment is het wel de bedoeling, al streef ik als voetballer het hoogste na. Als spelersgroep concentreren we ons op dit moment alleen op het voetballen en niet op wat zich in de bestuurskamer afspeelt. In zoverre blijven we buiten de discussie over het voortbestaan van de club: we hebben alleen afgesproken dat we ervoor zorgen dat het aan de prestaties op het veld niet zal liggen."

"ALLES STAAT DICHT OP ELKAAR"
Wat die prestaties betreft hebben zowel speler als trainer nog hoge verwachtingen. "We staan nu wel achtste, maar alles zit zo dicht op elkaar dat ik ervan overtuigd ben dat we om de tweede plaats meedoen. Sterker nog, we hebben het in eigen hand", zegt Immers. "Laat ik het zo stellen: het zou mij tegenvallen als we niet bij de eerste drie eindigen." "We zijn door niemand weggespeeld", vult Nandkoemarsing aan. "Daarbij denk ik dat we het als club gewoon verdienen om te promoveren. We gaan er de komende maanden alles aan doen om dat te bewerkstelligen."
Wat ook zal gebeuren, de doelstelling wordt behaald. "Want we hebben nu al genoeg toezeggingen om volgend seizoen een elftal op te kunnen stellen, al zullen we nog steeds kijken naar mogelijkheden om in de breedte te versterken. Het moet raar lopen, wil ik komend seizoen niet voor die groep staan. Er staat nog niets officieel op papier, maar het bestuur en ik hebben wel de intentie samen door te gaan."