'Trouwe partners zijn van wezenlijk belang en onontbeerlijk in deze tijd'

lopende zaken

DELFT - Op hetzelfde moment dat de stadsschouwburg van Delft, Theater de Veste, haar 20-jarig jubileum viert, gaat Rabobank Zuid-Holland Midden voor het tiende jaar een 3-jarig sponsorcontract aan met het theater. Een dubbel jubileum dus.

Aanstaande maandag wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de directies van beide organisaties. Rabobank Zuid-Holland Midden is een trouw partner van Theater de Veste. Het is niet alleen dat de bank het tiende jaar als sponsor ingaat, al vijftien jaar is het een begunstiger van het theater. In de jaren '90 van de vorige eeuw al in businessclub-verband, later toonde de coöperatieve bank zich in de Foundation van Theater de Veste eveneens van z'n meest kunst en cultuur minnende kant. Theaterdirecteur Jan Bartels is uitermate enthousiast over de jarenlange samenwerking tussen de twee organisaties. "Trouwe partners zijn van wezenlijk belang en zijn onontbeerlijk in deze tijd", geeft Jan Bartels aan. "We zijn dan ook zeer verheugd dat de bank zich heeft uitgesproken om in elk geval voor de komende drie jaar weer hoofdsponsor te zijn van het theater van deze regio."
De bank mag zich dus hoofdsponsor noemen en is samen met een twintigtal andere bedrijven onderdeel van de vernieuwde Businessclub van Theater de Veste.
Directievoorzitter van Rabobank Zuid-Holland Midden, Marco Hofland, onderstreept het belang van de samenwerking. "Het theater is in Delft en omgeving al jarenlang een belangrijke speler op cultureel, innovatief en sociaal en maatschappelijk gebied", zegt Marco Hofland. "Zij faciliteren regionaal en landelijk innovatieve ideeën en verbinden mensen en netwerken met elkaar. Dit past uitstekend bij het uitgangspunt van de Rabobank dat we met elkaar meer bereiken dan alleen."