Fer en Ria Wagner.
Fer en Ria Wagner.

Bij de ouderensoos in de Buitenhof staat gezelligheid bovenaan

Algemeen

DELFT – De ouderensoos is een sociale bijeenkomst waar gezelligheid bovenaan staat. De ouderensoos van de wijk Buitenhof wordt georganiseerd in het gebouw aan de Beethovenlaan 134. De ouderensoos is met name bedoeld om de eenzaamheid van ouderen in een zich verjongende woonwijk tegen te gaan. De deelnemers kennen elkaar goed en ze kunnen hun verhaal aan elkaar kwijt.

"Ouderen die elkaar goed kennen zijn eerder geneigd iets voor elkaar te doen als dat nodig blijkt te zijn", legt Carla Jonquiere uit. "Zo ook bij de groep in de Buitenhof. Deze maand is er rondom Kerstmis een speciale bijeenkomst geweest, waarbij zelfgemaakte lekkernijen uitgedeeld werden. Er is een heel gezellige middag van gemaakt."
De ouderensoos in de Buitenhof bestaat sinds 2001. De vrijwillige beheerders zijn Fer Wagner en zijn vrouw Ria. Zij doen dit werk al vele jaren met enorme toewijding. Op de maandag- en donderdagmiddag wordt er gekaart. De soos is geopend van half twee tot half vijf. De eerste deelnemers zijn er meestal al om één uur om thee en koffie klaar te zetten. "Het aantal ouderen dat komt is zo'n twintig mensen per keer", gaat Jonquiere verder. "Op donderdagmiddag schuift een groepje vrijwilligers aan van het Astmafonds. Zij maken kaarten en dat past prima bij de groep kaartende ouderen van Humanitas. Er is ruimte voor nieuwe mensen die willen aanschuiven en willen meedoen. Iedereen is welkom die het leuk vindt om een kaartje te leggen en gezellige gesprekken aan te gaan met andere ouderen. Er is geen leeftijdsgrens."
De ouderensoos in de Buitenhof bestaat sinds 2001. Behalve in de Buitenhof, wordt er ook steeds een ouderensoos in de Wippolder gehouden. "Wij vieren dit jaar als afdeling Humanitas Delft ons zeventigjarig bestaan. We hebben ter gelegenheid hiervan een film gemaakt, waarin ons zeer gewaardeerde lid mevrouw Fraase Storm, die in oktober op 92-jarige leeftijd is overleden, een hoofdrol speelt. Zij was zestig jaar lid van Humanitas Delft. Ook hebben we een boekje uitgegeven waarin ons zeventigjarig bestaan uitvoerig beschreven wordt."
Inmiddels bestaat de afdeling uit Humanitas Delft Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp.