Afbeelding

ZO.nl – ook in 2016 alles onder één dak

Algemeen

DELFT – Op alle gebieden is ZO.nl u ook het komende jaar graag van dienst. Als makelaarskantoor, als financieel dienstverlener, maar ook als verzekeraar. De mensen van ZO.nl stellen zich graag aan u voor. Ze geven tegelijk hun visie op het nieuwe jaar, dat hopelijk voor iedereen veel goeds mag brengen!

Pascal de Roo – Register Makelaar Taxateur

Huizenmarkt trekt aan
"
De makelaarsbranche zal in 2016 blijven profiteren van het toenemende aantal transacties op de woningmarkt. De concurrentie in de sector neemt echter nog wel toe, niet alleen tussen makelaars onderling. Ook internet en social media worden steeds meer ingezet bij de zoektocht naar een nieuwe woning. Makelaars moeten dan ook meer doen om zich te onderscheiden. Advies over locaties, energieverbruik, bouwkundig onderzoek of verbouwmogelijkheden vormt een optie om de dienstverlening uit te breiden. Het sentiment voor 2016 is neutraal."

Utiliteitsbouw blijft nog achter
"
Ook de utiliteitsbouw zal in 2016 verder aantrekken. Een aantal trends, zoals het Nieuwe Werken, zorgt voor een veranderende vraag. Dit geldt ook voor de retail. Het toegenomen online shoppen, het lage consumentenvertrouwen en de bevolkingskrimp in bepaalde regio's zorgen voor leegstand in winkelcentra. In beide sectoren zien we een toenemende vraag naar minder vierkante meters vloeroppervlak en flexibel gebruik van het pand. De leegstand is deels structureel. Er zal dan ook meer aandacht moeten komen voor transformatie van bestaande panden. De makelaar kan hier met zijn kennis van de lokale markt een adviesrol in spelen."

Samenwerking biedt kansen
"
Samenwerking met andere partners in de bouwketen biedt kansen. Dit geldt niet alleen op het gebied van transformatie van kantoor- en winkelpanden. Ook voor nieuwbouwprojecten in de particuliere sector kan de makelaar een rol spelen in de keten en verbinding leggen tussen projectontwikkelaars en architecten. Daarnaast bieden nieuwe markten kansen. Vanuit de overheid worden de regels voor het verkrijgen van een hypotheek aangescherpt. Hierdoor stijgt de vraag naar huurwoningen in de vrije sector."

Trends

  • Internet en social media spelen een cruciale rol in het zoek- en koopproces van woningzoekenden. Het bezoek van websites en gebruik van apps via mobiele apparaten neemt toe. Ook worden te koop staande woningen middels videofilmpjes gepresenteerd om de verkoop te stimuleren.

  • Andere verdienmodellen: mondige consumenten willen steeds minder een vast bedrag aan courtage betalen. De sector werkt daarom meer met het alternatieve verdienmodel, zoals resultaatgebonden fees.

  • Meer aandacht voor advies. Het verzamelen, verwerken, combineren en analyseren van gegevens uit diverse woningmarktinformatiebronnen wordt als marketingtool ingezet. Hierdoor kan de makelaar de voor de klant relevante informatie sneller aanbieden.

  • Flexibilisering: in de makelaardij neemt het aantal ZZP'ers toe.

  • Branchevervaging en shop-in-shop concepten, gecombineerd met de vraag naar minder vierkante meters, bieden kansen voor makelaars. Zij kunnen verschillende ondernemers met elkaar in contact brengen en de mogelijkheden voor een gezamenlijk pand onderzoeken.


Elvin Sidoel – Erkend Financieel adviseur

Kansen en bedreigingen

  • Via big data is de woonbehoefte te bepalen;

  • Samenwerking in de keten;

  • Transformatie van vastgoed vraagt om advies;

  • Meer mensen verkopen zelf hun huis via social media;

  • Krediet verlagende maatregelen vanuit de overheid.

"2015 is absoluut een mooi jaar geweest bij ZO.nl en ook in 2016 zullen wij ons uiterst best doen om er goed jaar van te maken! Bij ZO Makelaars is 2016 weer fantastisch gestart! Wij hebben de Waarde Woning Weken. Wilt u de waarde van uw woning weten? Dat kan tijdens de Waarde Woning Weken geheel gratis. Op www.waardewoningweken.nl vindt u meer informatie. Begin 2016 met de juiste waarde van uw woning."
Via de Facebook-pagina www.facebook.com/zomakelaars heeft men zelfs een leuke actie om een mooie fiets te winnen. Deelname is gratis.

"Uw woning kunt u bij ons in de verkoop zetten! ZO Makelaars biedt u drie pakketten, waarvan er altijd één bij u past. Met onze pakketten zijn wij anders dan andere makelaars. Net ZOveel makelaar als u nodig heeft. Dat is onze filosofie."

Pakket #1 - Verkopen doe je zelf

Pakket #2 - Samen verkopen

Pakket #3 - Wij regelen alles voor u

"Wij komen graag bij u thuis om meer te vertellen over prijzen en de verkoopkansen."

Kelly Duinker – Acceptatie- en schadeafdeling

10 Procent korting autoverzekeringen

"Graag maken wij er voor u ook een voordelig 2016 van. Wij bieden u nu 10 procent korting op een autoverzekering. Uiteraard adviseren wij u graag welke verzekering het beste bij u past. Ook als het gaat om een scherp geprijsde premie voor autoverzekeringen bent u bij ons aan het juiste adres.
Deze actie geldt ook voor tweede-gezinsauto's. Bezoek onze nieuwe site www.zo.nl of neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!"

Prolongatie Polis Check

"Premies van autoverzekeringen wijzigen dagelijks. Daarom is het slim om jaarlijks uw verzekeringen te controleren. Prolongatie Polischeck is een extra service van ZO.nl waarmee we jaarlijks voordat u uw nota krijgt controleren of u nog wel de beste en/of voordeligste autoverzekering heeft. Zijn er wellicht verbeteringen mogelijk? Wij bekijken zowel de scherpste premies als natuurlijk de bijbehorende polisvoorwaarden."

"Ook andere verzekeringen dan autoverzekeringen kunnen wij jaarlijks voor u controleren. Dit gaat niet automatisch, maar als u bij ons informeert bekijken wij geheel vrijblijvend voor u of u wellicht premie kunt besparen of dat er wellicht verzekeraars zijn met betere voorwaarden."


Polismap

"In onze digitale polismap heeft u al uw verzekeringsgegevens bij de hand. U kunt hier uw polis en groene kaart inzien, direct een wjiziging doorgeven of een eventuele schade online melden. Ook schadeherstellers bij u in de buurt kunt u direct terugvinden. De Polismap app kunt u gratis downloaden voor Android, Iphone of Ipad."

"Met de Polismap heeft u alle belangrijke verzekeringsdocumenten digitaal inzichtelijk. Handig en snel. U kunt er voor kiezen om de documenten zoveel mogelijk digitaal in plaats van per post te ontvangen. Bij het activeren van uw Polismap kunt u aangeven of u dit wenst. Indien u dit wenst ontvangt u ruim
3 euro korting op de poliskosten voor de opmaak en wijzigingen."

Thorwald de Roo - Gecertificeerd Financieel Planner


Compleet advies onder één dak
"Wie de gecertificeerd financieel planner van ZO.nl inschakelt, kan rekenen op een helder en soepel adviestraject. Dit bestaat uit een aantal persoonlijke gesprekken, een rapportage en tot slot een duidelijk en op maat gesneden advies. Zo krijgt u in ruil voor een beperkte tijdsinvestering maximaal grip op uw financiële toekomst.


1. Gesprekken
Voor een persoonlijk financieel plan is uiteraard informatie nodig. Uw financieel planner zal hiervoor doorgaans meerdere gesprekken met u voeren. Hierin kunt u onder meer vragen verwachten over:

-uw inkomenssituatie, uw vermogensopbouw en uw uitgaven en risico's;
-uw wensen en ambities voor de nabije en verdere toekomst.

2. Financieel plan
Uw financieel planner verwerkt al deze informatie tot een rapportage. Die heeft de vorm van een op maat gesneden, integraal financieel plan. Dit beschrijft uw huidige en toekomstige financiële situatie. En het maakt duidelijk wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen.

3. Financieel advies
Aan de hand van het persoonlijk financieel plan bespreekt u met uw financieel planner de haalbaarheid van uw wensen en ambities. Aansluitend adviseert hij u over concrete mogelijkheden om deze te realiseren.

Regelmatige update
Elk persoonlijk financieel plan is natuurlijk een momentopname. Uw leven staat immers niet stil. Het is daarom verstandig om uw persoonlijk financieel plan geregeld samen met uw financieel planner tegen het licht te houden. Zo kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is.

Hulp nodig?
Schakel een gecertificeerd financieel planner van ZO.nl in. Door middel van een persoonlijk financieel plan creëert hij samen met u overzicht over wat u nodig heeft om uw wensen en ambities te realiseren.

Bedrijf:        ZO.nl
Adres:         Van Foreestweg 4
Telefoon:     (015) 215 43 43
Internet:       www.zo.nl