Afbeelding

Malaise op de woningmarkt lijkt voorbij. Van Daal Makelaardij is klaar voor het jaar 2016

Algemeen

DELFT – Met een in 2015 uitgebreid team, is Van Daal Makelaardij helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Door de toename van de werkzaamheden van het nog jonge makelaarskantoor en de verwachte groei op de woningmarkt, was teamuitbreiding een logische stap.

Het kantoor van Van Daal Makelaardij is al ruim tien jaar te vinden op de hoek van het Vrouwjuttenland en de Voldersgracht. Het kantoor is sinds afgelopen jaar niet alleen doordeweeks, maar ook iedere zaterdag geopend. Daardoor is het kantoor nog laagdrempeliger geworden en is er volop gelegenheid voor voorbijgangers om nog 'gewoon' even binnen te lopen. De medewerkers van het kantoor staan u zes dagen in de week graag te woord aangaande al uw vragen op het gebied van de woningmarkt in het algemeen en de Delftse situatie in het bijzonder.

Woonjournaal
Van Daal Makelaardij presenteerde in de laatste maand van het afgelopen jaar met trots een eigen-woning-magazine. Behalve een overzicht van de ruim tweehonderd te koop staande huizen bij dit Delftse makelaarskantoor, staan in dit Woonjournaal ook allerhande tips en tricks bij het kopen van een huis en andere wetenswaardigheden.
 

Dé NVM Aankoopmakelaar
Van Daal Makelaardij kan u uitstekend adviseren bij het verkopen van uw huis. Ook bij de aankoop van een woning kunt u goed van de uitgebreide diensten van dit makelaarskantoor gebruik maken. De afgelopen twee jaar werd Van Daal Makelaardij gekozen tot dé NVM Aankoopmakelaar van het jaar. "Het is een leuke opsteker voor ons team", zegt Jan-Paul. "Bij de aankoop gaat het er in de huidige markt vooral om dat we snel klaar staan voor de klant en alert reageren op aanvragen voor aankoopbegeleiding. Tegenwoordig kun je namelijk ook weer te laat zijn in bepaalde wijken en populaire straten. Snel kunnen handelen, doordat wij meerdere makelaars beschikbaar hebben en direct parate marktkennis bij onze makelaars zorgt ervoor dat wij ook in een opgaande markt een succesvolle aankoopmakelaar kunnen zijn."


Malaise woningmarkt lijkt voorbij
De malaise op de woningmarkt lijkt voorlopig voorbij. Na de toename van de hoeveelheid verkochte huizen, lijken nu ook huizenprijzen zelfs weer te gaan stijgen. Dat was door de toenemende vraag te verwachten. De huidige prijsstijging van koophuizen is de grootste sinds zeven-en-half jaar. "Sinds eind 2013 is het aantal verkopen gaan stijgen", legt Van Daal uit. "De stijging in verkopen zorgde er voor, dat verkopers die de hoop op een succesvolle verkoop inmiddels hadden verloren, plotseling toch kans zagen hun woning van de hand te doen."
Terwijl het aantal verkopen toenam ten opzichte van een jaar eerder, bleef een stijging van de huizenprijzen aanvankelijk uit. Dat had met name te maken met de instelling van de verkopers. Ze waren vaak dolblij hun huis te kunnen verkopen. "Een flink verlies werd daarbij op de koop toegenomen", legt hij uit.
De huizenprijzen en -verkopen stijgen en langzamerhand zie je dat verkopers minder snel bereid zijn om een groot verlies te accepteren. "Verkopers gaan minder snel met het eerste bod akkoord", gaat hij verder. "Kopers moeten daardoor meer bieden met een prijsopdrijvend effect als gevolg. De gemiddelde woningwaarde van dit moment bedraagt 235.000 euro en zal het komende jaar waarschijnlijk verder stijgen."

Funda is vernieuwd
De website Funda kreeg in december 2015 onder meer een nieuw design. "De site is aangepast naar de wensen en eisen van nu", zegt Jan-Paul. "Wij adviseren onze opdrachtgevers bij de meest optimale digitale presentatie van hun huis. Wij doen alles om zo veel mogelijk potentiële kopers op een huis te attenderen."
Funda speelt daarbij een grote rol. De aanpak van de makelaar maakt uiteindelijk het verschil. Heeft u verkoopplannen in het komende jaar en wilt u ook zo veel mogelijk aandacht voor uw huis? De makelaars van Van Daal Makelaardij komen ook in 2016 graag bij u langs om u te informeren over de actualiteiten op de huizenmarkt, voor het opstellen van een goed plan van aanpak en een vrijblijvende offerte.

Bedrijf: Van Daal Makelaardij
Adres: Voldersgracht 33
Telefoon: (015) 212 73 00
Internet: www.vandaalmakelaardij.nl