Afbeelding

Theater de Veste: 20 jaar het podium van Delft

cultuur

Wel of geen nieuw theater en waar dan? Dat was de vraag nadat in 1988 werd besloten het oude theater, de Stadsdoelen, te slopen. Op 12 januari 1996 werd Theater de Veste op de huidige plek aan het Vesteplein officieel geopend.

Inmiddels zijn we 20 jaar verder en bloeit het theater als nooit tevoren en weet het grote namen en aanstormend talent naar Delft te halen.

Feestelijke jubileumweek
Theater de Veste grijpt het 20-jarig bestaan aan om extra uit te pakken met de programmering en te laten zien waar het voor staat. Topacteurs Pierre Bokma en Elsie de Brauw spelen op woensdag 13 en donderdag 14 januari Tsjechovs 'De Kersentuin' in regie van niemand minder dan Johan Simons. Een mooi cadeau aan de toneelliefhebbers van het theater. Speciaal voor de fans van cabaret zou Youp van 't Hek in deze feestelijke week naar Delft komen. Helaas heeft hij wegens ziekte zijn tournee moeten stilleggen.
Op vrijdagavond 15 januari geeft de schouwburg een podium aan nieuwe (internationale) makers die grenzen opzoeken en onderzoeken wat theater ook kan zijn. Want ook dat is Theater de Veste.
Het publiek ziet twee voorstellingen en kan daarbij kiezen uit twee verschillende routes in het theater. En dit voor een toegankelijke prijs van 10 euro. De week wordt afgesloten met een groot theatraal diner in de foyers van het theater, waarin eten en spel perfect samenvallen met als thema 'klassiekers met een twist'. Een eigen productie van het theater dat inmiddels is uitverkocht.

Korting
Als extra cadeau aan de stad en het publiek geeft Theater de Veste in de jubileumweek, die loopt van 11 t/m 16 januari 20 procent procent korting op twintig geselecteerde voorstellingen. Meer informatie over deze week en de acties is te vinden op de website www.theaterdeveste.nl/jubileum.