Afbeelding

Volta Autowascentrale is specialist in het wassen van bedrijfswagens

Algemeen

DELFT – Volta Autowascentrale heeft een goed jaar achter de rug. Men zag het aantal klanten en personeelsleden groeien. Eigenaar Gerrit Dongelmans hoopt dat 2016 minstens zo mooi wordt.

De geschiedenis van Volta Autowascentrale begint in 1998, waar anders dan aan de Voltaweg in Delft, waar het nu nog altijd een vestiging heeft. Hier, in een behoorlijk pand, worden zes dagen per week bedrijfswagens gewassen. Ze rijden af en aan, zijn altijd zo aan de beurt.

"We begonnen hier met ongeveer een kwart van dit pand, maar in 2013 hebben we deze hele hal tot onze beschikking", vertelt Dongelmans. Die ruime behuizing is geen overbodige luxe. "We hebben er door de jaren heen steeds meer klanten bij gekregen." Het klantenbestand varieert van kleine zelfstandig ondernemers tot grote bedrijven als Albert Heijn, Joulz, Zegwaard, Avalex, Sita en sinds kort Schmidt zeevis. Alle bedrijven vinden het prettig dat hun personeel hier zonder afspraak hun bedrijfswagen kan laten wassen, er zelden wachtrijen zijn en de rekening later volgt. Aan de Schieweg 60 heeft Volta een aparte vestiging waar perscontainers, zandwagens, kranen en vuilniswagens aan de binnenkant gereinigd worden, zoals de vuilniswagens van Sita.

Toen de economische crisis op haar hoogtepunt was, waren de gevolgen ook bij Autowascentrale Volta merkbaar. Voor menig bedrijf was het zelf wassen van de wagen een noodzakelijke bezuiniging. Nu de economie weer aantrekt, ziet ook Volta steeds meer voertuigen komen. Dat is niet de enige reden waarom dit Delftse bedrijf een groei doormaakt. "Commercieel worden we steeds sterker. Wie bijvoorbeeld via Google zoekt op iets als 'autowas', komt al gauw op onze website. Verder werken we hier heel snel, chauffeurs hoeven vrijwel nooit lang te wachten, er kan kosteloos van de stofzuiger gebruik worden gemaakt, net als reinigingsmiddelen om de binnenzijde van de cabine schoon te maken. En alles is altijd bespreekbaar. Eén bedrijf wil bijvoorbeeld niet dat de chauffeurs hier wachten. Dat is prima; dan halen we hun wagens op en brengen we ze ook weer terug, bijvoorbeeld bij Rollema transport. Zo wassen wij ook op locatie, zoals bij de Sita in Amsterdam, Rotterdam en sinds kort bij Kamps transport in Pijnacker. Een klacht van een klant is hier geen discussie. Is die ontevreden, dan doen we het werk gewoon opnieuw of we verscheuren de rekening. Daar hebben we nooit moeilijk over gedaan."

Volta Autowascentrale heeft, geeft Dongelmans aan, heeft een goed jaar gehad. Als het vriest laat vrijwel niemand z'n wagen wassen. In 2015 was er slechts één keer vorst. "We mogen echt niet klagen", zegt Dongelmans dan ook. In januari 2015 zijn wij in opdracht van de Sita een bakkenwas centrale in Alphen aan den Rijn gestart. Van hieruit wordt landelijk de nieuwe Sita klant van een afvalcontainer voorzien die Volta heeft schoongemaakt en klaar heeft gezet.

"Alles is er nu op gericht om ook komend jaar weer een sprong te maken. We hebben er een aantal nieuwe klanten bij en willen dat graag voortzetten", vervolgt de eigenaar. Hij hoopt zijn bedrijf komend jaar nog verder te professionaliseren. Daarbij denkt hij niet aan het wassen van de voertuigen, want dat gebeurt nu al professioneel en met de beste middelen. "Maar ik denk dat we op het gebied van het helpen van klanten altijd wel dingen kunnen verbeteren. Ook wat betreft de planning. We worden een steeds groter bedrijf met steeds meer personeel, dat vraagt een gedegen planning. Het wordt gewoon allemaal wat professioneler."

Veel zal voor Volta en haar klanten ook in het jaar 2016 hetzelfde blijven, weet hij. "Want we blijven de kwaliteit leveren die bedrijven van ons gewend zijn – en misschien nog iets meer. Want alles hier is op de klant gericht en dat zal ook komend jaar het geval zijn."


Volta Autowascentrale
Voltaweg 1b, Delft
T. 06-54983498
E. info@voltadelft.nl
W. www.voltadelft.nl