Hopelijk levert komende jaarwisseling weer net zulke mooie plaatjes op als de voorgaande...
Hopelijk levert komende jaarwisseling weer net zulke mooie plaatjes op als de voorgaande...

Vuurwerk, vreugdevuren, kerstbomen en regels tijdens Oud en Nieuw

Algemeen

DELFT – Het is aanstaande donderdag en vrijdag weer Oud en Nieuw. Om dit feest weer veilig te laten verlopen, gelden uiteraard ook in Delft regels voor vuurwerk en vreugdevuren.

De Gemeente Delft vraagt iedereen bovendien om zelf de rommel op te ruimen en geen flessen op straat achter te laten. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op donderdag 31 december vanaf 18.00 uur tot vrijdag 02.00 uur. In deze periode geldt, dat vuurwerk nooit mag worden afgestoken waar het gevaar, schade of overlast kan opleveren. Buiten deze tijden afsteken, of het bezitten van illegaal vuurwerk levert een flinke boete op. Alleen winkeliers met een vergunning van de gemeente mogen vuurwerk verkopen. Dat zijn er in Delft vier: Bouter aan de Dasstraat 12-14, Zena Delft aan de Haagweg 129, Delfts Vuurwerkpaleis aan de Neringstraat 5 en Flink Vuurwerk aan de Vulcanusweg 261. Zwaar vuurwerk is explosief en niet voor niets illegaal. Als dit vuurwerk is opgeslagen in een woning, garagebox of schuur loopt de omgeving gevaar. Zwaar vuurwerk wordt bovendien vaak gebruikt voor vernielingen. De Gemeente Delft wil de schade als gevolg van vuurwerk terugdringen en roept inwoners op het te melden als ze zien dat iemand schade veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk.
Op vier aanwezen plekken mogen in Delft vreugdevuren worden ontstoken. In Tanthof is dit aan de Amazoneweg ter hoogte van de kruising met de Kalfjeslaan en Abtswoude, op het parkeerterrein bij de Brasserskade, op het grasveld aan het Koningsplein en in het Westerkwartier is dit aan de Frank van Borselenstraat. Als het te hard waait zijn de kerstbomenbranden niet toegestaan.