De ondertekenaars Ab Abbinga en Piet Houtenbos, namens respectievelijk Wonen Midden-Delfland en de Gemeente Midden-Delfland.
De ondertekenaars Ab Abbinga en Piet Houtenbos, namens respectievelijk Wonen Midden-Delfland en de Gemeente Midden-Delfland.

Julianahof in Den Hoorn stap dichterbij

Algemeen

DEN HOORN – Bestuurder Ab Abbinga van woningcorporatie Wonen Midden-Delfland en wethouder Piet Houtenbos van de Gemeente Midden-Delfland hebben afgelopen week een koopovereenkomst ondertekend.

Het betrof een koopovereenkomst over de grond aan de Looksingel in Den Hoorn. Met de ondertekening komt de realisatie van 21 seniorenwoningen aan het Julianahof een stap dichterbij. Het Julianahof wordt gebouwd door Wonen Midden-Delfland aan de Looksingel op het terrein van de voormalige Juliana van Stolbergschool. Met aan de ene kant het water van de Look en aan de andere kant de Looksingel. In het hofje staan straks 21 sociale huurappartementen. De ontwerpers van het gebouw lieten zich inspireren door het dorpse karakter van de omgeving en de ligging aan het water van de Look. Wethouder Piet Houtenbos: "Dit is een prachtige locatie om te bouwen. De komst van nieuwe seniorenwoningen is een aanwinst voor Den Hoorn. Nu hoeven mensen die gelijkvloers willen gaan wonen niet uit te wijken naar omliggende gemeenten."

Start van de bouw
Ook Ab Abbinga is blij met de ontwikkeling: "Het project past helemaal bij onze doelgroep, en wij zijn blij dat we hiermee invulling kunnen geven aan de vernieuwing van het centrum van Den Hoorn."
De bouwwerkzaamheden starten rond de zomer van 2016, de oplevering van de woningen zal in het najaar van 2017 zijn. Kijk voor meer informatie: www.wonen-middendelfland.nl.