'We laten de club niet zitten'

sport

DELFT – Het bestuur van DHC heeft enige mutaties onderdaan. Eerder stapten tweede voorzitter Sjef de Poorter en tweede penningmeester Wilco Wisse op. Maandag traden tweelingbroers Wicher en Dik Schreuders voor respectievelijk de vierde en derde keer sinds de jaren '80 toe tot het bestuur. We spraken met Wicher:

- Dat zijn veel veranderingen...
"Ja, zeker als je ziet dat ook voorzitter Evert Steinvoort, die vanwege ziekte al maanden nauwelijks actief was, eind vorige week per mail aan het resterende bestuur liet weten vanwege zijn gezondheid en persoonlijke omstandigheden te stoppen als voorzitter."
-Waarom traden jullie opnieuw toe tot het bestuur?
"Voor ons verandert er niet veel. We doen al jaren de ontvangst op wedstrijddagen en overige vertegenwoordigende taken. De laatste weken woonden we ook bestuursvergaderingen bij. Rationeel gezien is het misschien niet heel handig, maar we laten de club niet zitten."

- Hoe zijn de petten binnen het bestuur verdeeld?
"Irma Lauwers blijft penningmeester en Marion Tebeest-Starrenburg secretaris. De rest zullen we binnen het bestuur moeten bespreken, maar daar komen we wel uit. Het belangrijkste is dat er weer een bestuur is. Aanvulling is echter wel gewenst."