Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ank Marks (61)

vaste rubrieken

-Wat bent u hier aan de Brasserskade aan het doen?
"Ik zit met een andere vrijwilligster met de koffie klaar in het Wijkcentrum Delft Noord. Elke doordeweekse ochtend zijn hier inloopochtenden voor de wijkbewoners, waar ze elkaar kunnen ontmoeten."

-Het is niet zo druk deze ochtend. Waar ligt dat aan?
"Dat doet waarschijnlijk de tijd van het jaar. Of mensen hebben weer een baan gevonden, dan hebben ze vanzelfsprekend geen tijd om hierheen te komen."

-Wat wordt er allemaal besproken tijdens de koffiebijeenkomsten?
"Meestal gaat het over de buurt en wat er leeft onder de bewoners."

-Hoe gaat het met het wijkcentrum?
"Goed. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals bingo en klaverjassen. Er wordt een schildercursus gegeven en een keer in de veertien dagen kunnen liefhebbers van countrydansen op de zaterdag hier terecht. En er zijn ook vergaderruimtes te huur, daar wordt veel gebruik van gemaakt."

-Heeft u onlangs nog iets leuks meegemaakt?
"Ik heb bij Participe een cursus vrijwilligerscoach gevolgd, waar je leert om een maatje te zijn voor nieuwe vrijwilligers. En we hebben net de kerstborrel van buurthuisvrijwilligers gehad in de Hofstee, dat was heel gezellig."

-Welk recent nieuws is u bijgebleven?
"Het is me opgevallen dat er overal zoveel narigheid is. Oorlogen, opstanden, vluchtelingen. Ik kijk het Journaal om bij te blijven, maar vrolijk word je er niet van."