Een trotse vader en dochter Armand en Lola Muilenburg, die vooral trots zijn op iedereen die aan het boek wilde meewerken.
Een trotse vader en dochter Armand en Lola Muilenburg, die vooral trots zijn op iedereen die aan het boek wilde meewerken.

Kids kookten voor KiKa - en maakten een mooi en bijzonder boek

Algemeen

DELFT – Wat begon als zomaar een leuk ideetje, is sinds gisteren officieel een feit. Toen werden de dozen met het kookboek 'Kids koken voor KiKa' afgeleverd. Vader en dochter Armand (38) en Lola (10) Muilenburg zijn trots.

Lola kwam anderhalf jaar geleden op het idee om een kookboek te maken. Tegelijk ontstond het voornemen dit voor een goed doel te doen en er meer kinderen bij te betrekken.
Jeroen de Bruin van Jumbo Buitenhof hoorde over de plannen en was al even enthousiast. Verkleed als kok kwam hij naar basisschool De Eglantier en riep de kinderen op om mee te doen. "Dat was een succes", weet Lola nog. "Veel kinderen wilden meedoen. Ze vinden het vooral leuk om mee te kunnen helpen met geld in zamelen voor KiKa." De leerlingen zetten hun favoriete gerechten op papier en gingen deze onlangs bereiden bij Carlo en Pauline Straver van Kookstudio 2000 in Pijnacker. Carlo schaafde nog wat aan de gerechten. Daarna werden ze bereid en gefotografeerd. De kinderen geïnterviewd. Armand Muilenburg stond regelmatig te kijken van hun antwoorden. "Ik had van tevoren niet verwacht dat zoveel kinderen met kanker te maken hebben gehad en wat een impact dit op hen heeft. Eén jongetje vertelde dat hij veel verdriet had nadat zijn opa aan kanker was overleden. Later bleek hij daar thuis nooit over te praten. Toen ik een ander jongetje vertelde dat we met het boek proberen geld in te zamelen waarmee bijvoorbeeld medicijnen kunnen worden betaald, begreep hij niet dat je geld moet betalen voor iets dat iemand beter maakt. Zoiets is voor een kind lastig te begrijpen." Kids Koken Voor KiKa is dan ook niet zomaar een boek met wat gerechtjes, benadrukt Armand Muilenburg. "Het is een verzamelwerk van een periode waarin we hier met veel mensen vol enthousiasme aan hebben gewerkt. Ik ben trots dat ik hier deel van heb mogen uitmaken." De makers willen het eerste exemplaar overhandigen aan Bilal, een voormalig klasgenoot van Lola en leerling van de Eglantier die momenteel een zware strijd tegen leukemie voert.
Het boek is vervolgens voor 12 euro 95 verkrijgbaar bij Jumbo Buitenhof aan de Vrijheidslaan. Van dit bedrag gaat 5 euro naar KiKa. Wie het liever besteld, kan dit doen via www.facebook.com/kidskokenvoorkika.

Win het boek

De makers van het boek Kids Koken voor KiKa geven maar liefst tien exemplaren van dit boek weg aan lezers van Delft op Zondag. Wie kans wil maken moet hiervoor naar www.facebook.com/kidskokenvoorkika gaan en zijn of haar gegevens achterlaten. Onder hen worden tien boeken verloot.