Urinetown, een cabareteske musical, is begin februari te zien.
Urinetown, een cabareteske musical, is begin februari te zien.

Met nieuwe energie het nieuwe jaar in bij Lijm & Cultuur

cultuur

Op 24 december gaan de deuren van Lijm & Cultuur heel even dicht om op 4 januari weer open te gaan. Dan kun je weer dagelijks werken, lunchen en loungen in het Experiment. Maar er is meer ...

Van 3 tot 6 februari wordt de cabareteske musical Urinetown vier keer uitgevoerd door het Nieuw Rijswijks Theater (NuRT) in samenwerking met Lijm & Cultuur. Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc's uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Zeker geen standaard musical, maar een sterk verhaal met absurde uitgangspunten en een kritische kijk op relevante thema's zoals hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Bestel nu je kaarten á 17 euro 50 of 12 euro 50 voor scholieren, studenten en CJP.
De cast van NuRT bestaat uit ruim 30 jongeren van 18 tot 25 jaar waarvan een groot deel een professionele opleiding volgt. Zij komen in januari ook graag op scholen langs voor het geven van een 'Urinetown Clinic'. Neem hiervoor contact op met Lijm & Cultuur. Een wezenlijk onderdeel van het creatief laboratorium Lijm & Cultuur zijn de verschillende huurders, zoals bijvoorbeeld Maranke Rinck. Zij schrijft prentenboeken, voorleesboeken en leesboeken voor kleine kinderen en educatieve boeken voor kinderen van de middelbare school. Met succes: veel van haar boeken zijn in meerdere talen uitgegeven. Ze houdt van de roering om haar heen: 'Leuk dat hier zoveel creatieve bedrijven zijn gevestigd. Daar pas ik wel tussen.' Meer info: www.marankerinck.nl
Al vele jaren is Wintercircus Martin Hanson te gast bij Theater de Veste. Zo ook 9 januari aanstaande. Al die tijd slaat het circus hun basiskamp op bij Lijm & Cultuur. Zo maken wij het met elkaar mogelijk dat Delft van een prachtig wintercircus kan genieten.

Praktisch
Lijm & Cultuur is gesloten van 24 december tot en met 3 januari. Vanaf 4 januari zijn we weer paraat en is het Experiment weer werkdagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor de actuele agenda en kaarten zie www.lijmencultuur.nl.