Geluidsconstructie langs de A13

Algemeen

DELFT - Om de geluidsoverlast van het verkeer op de rijksweg A13 bij Delft te verminderen staat op de A13 richting Den Haag, bij het Pauwmolenviaduct, een geluidsscherm.
Tussen het viaduct en dit scherm bevindt zich een opening van ruim 55 meter. Rijkswaterstaat gaat deze opening afsluiten met een stalen constructie om geluidsoverlast voor de omgeving verder te beperken.
Eerder dit jaar, in september, heeft de aannemer tussen het viaduct en het geluidsscherm de funderingen aangebracht waarop nu een stalen constructie van zo'n 55 meter lang en 5,5 meter breed wordt geplaatst. Hiermee wordt de bestaande opening afgesloten.
Deze stalen constructie wordt in twee delen over de A13 aangevoerd, en vervolgens ter plekke op de funderingen geplaatst met behulp van twee kranen die aan weerszijden van de Pijnackerse Vaart staan opgesteld.
Om de stalen constructie veilig op zijn plek te hijsen, worden ter hoogte van het viaduct twee rijstroken van de A13 richting Den Haag afgesloten. Dit gebeurt op zaterdag 5 december vanaf 20.00 uur tot zondag 6 december 11.00 uur. Eén rijstrook blijft zodoende beschikbaar voor verkeer vanuit Rotterdam richting Den Haag.