Tijdens de informele informatieavond over de Schoemaker Plantage gaf het Schoemaker Team uitleg aan belangstellenden.
Tijdens de informele informatieavond over de Schoemaker Plantage gaf het Schoemaker Team uitleg aan belangstellenden.

Groen wonen in de stad: Schoemaker Plantage

Algemeen

DELFT – De Schoemaker Plantage is een nieuwbouwproject van AM. De bouwlocatie bevindt zich achter het kenmerkende TNO-gebouw aan de Schoemakerstraat tegenover de Technische Universiteit Delft.

De nieuwe buurt telt straks zo'n achthonderd woningen, gesitueerd rond een park met waterpartijen. De Schoemaker Plantage bestaat straks uit ééngezinshuizen en appartementengebouwen. De start van de bouw van Klinkerbuurt 1 staat medio 2016 op het programma. "Momenteel is de bouwlocatie nog een vlakte met hier en daar wat loodsen", zegt Susan Galesloot, verantwoordelijk voor de gebiedsmarketing namens AM. "Het is de bedoeling om, in de aanloop naar de bouwstart, allemaal leuke activiteiten op deze locatie te organiseren. Een van de loodsen op de locatie is verbouwd tot een gezellig informatiecentrum, De Schoemakerloods. Eind november hebben toekomstige bewoners de plannen al bekeken en ideeën uitgewisseld hoe zij het liefst willen wonen. Afgelopen week diende het cultureel centrum Prinsenkwartier als broedplaats om met initiatiefnemers te brainstormen over tijdelijke invulling voor deze toekomstige woonlocatie."

Klinkerbuurt fase 1
Het eerste buurtje dat straks gebouwd gaat worden, dat is de Klinkerbuurt 1. Een buurtje bestaande uit 25 tot 28 huizen. In deze buurt zijn wel tien verschillende types, met prijzen vanaf 265.000 euro VON. "De topper is een bijzonder hoekhuis", zegt haar collega Nel Pelle. "Dit huis zal voor wat betreft de prijs de vijf ton naderen."
Tijdens een gezellige, informele bijeenkomst in de Schoemakerloods konden belangstellenden zich laten informeren. Aan de wand hingen diverse plattegronden en de aanwezige makelaars legden graag alle mogelijkheden uit. "Aan het einde van deze maand willen we alle wensen en opmerkingen van de belangstellenden in deze eerste fase in kaart hebben gebracht", zegt Pelle. "Over belangstelling hebben we niet te klagen, want na de zomer hadden we al zo'n vijfhonderd inschrijvingen en dat aantal groeit nog steeds. In maart moet alles verwerkt zijn, zodat vervolgens de verkoop kan starten."Heeft u ook belangstelling voor een huis in de Schoemaker Plantage? Ook tijdens Lichtjesavond op dinsdag 8 december zal het Schoemaker Team aanwezig zijn om uitleg te geven.
Voor meer informatie over de verkoop kunt u contact opnemen met Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars via (015) 212 52 88 of Olsthoorn Makelaars via (070) 308 46 56. Kijk voor meer informatie www.schoemakerplantage.nl of op facebook voor het laatste nieuws: www.facebook.com/schoemaker
plantage.