'Hij zei: "Dat zag ik wel"'

sport

De wedstrijd tussen Full Speed en Den Hoorn (0-2) van afgelopen zondag lijkt voor Full Speed-keeper Oscar Jimenez een vervelend staartje te krijgen.

- Wat is er allemaal gebeurd?
"We speelden een derby tegen Den Hoorn en speelden beide op het scherpst van de snede. Er werden overtredingen gemaakt en tijdens de eerste helft was er een situatie waarbij de scheidsrechter onze grensrechter om raad kwam vragen. Dat had hij beter niet kunnen doen."

- Waarom niet?
"Achter zijn rug om smeulde het verder en het ging zelfs zover dat hij de wedstrijd tijdelijk wilde staken om de gemoederen te sussen. Daarmee was men het bij Den Hoorn niet eens en dat lieten ze hem weten."

- Vanwaar jouw rode kaart?
"Wij probeerden de mensen van Den Hoorn bij de scheidsrechter weg te houden en hierbij greep hun keeperstrainer, die niet op het wedstrijdformulier stond, me bij de keel. Ik gooide daarop een bal in zijn richting en die kwam in zijn gezicht. De scheids zei: 'Dat zag ik wel' en trok rood."

- En nu?
"Heb ik zeven wedstrijden schorsing tegen me horen eisen, maar die gaan we zeker aanvechten. Ik hoop dat het met een sisser afloopt."