De VAK heeft met Lichtjesavond veel bijzonders in petto.
De VAK heeft met Lichtjesavond veel bijzonders in petto.

De VAK pakt uit met Lichtjesavond

cultuur

Bij De VAK, centrum voor de kunsten aan de Westvest 9 staat Jan Schoonhoven centraal tijdens Lichtjesavond, met jazz, wit, ritme en licht.

In de grote centrale hal van De VAK, geven jonge VAK-cursisten vanaf 18.30 uur de prachtige multidisciplinaire voorstelling 'De wilde zwanen'. Regisseur is VAK-docente Hille de Jong. De jonge muzikanten verzorgen een sfeervolle binnenkomst voor het publiek. De toegang is gratis.

Ritme en jazz
in Het Prinsenhof

Laat je op Lichtjesavond vanaf 19.15 uur door De VAK verrassen in Museum Het Prinsenhof! Hier kan dan worden genoten van dans, theater, muziek en kunst geïnspireerd op Jan Schoonhoven. Dit kan in Museum Het Prinsenhof, de Van der Mandelezaal en in de Waalse Kerk.
Je wordt welkom geheten door het Koperblazersensemble. Terwijl je door het museum loopt, hoor je de klanken van de Delft Junior Bigband je tegemoetkomen. Waar en wanneer treden het gitaarensemble, fluitensemble en saxofoon-gitaarduo, gitaar,- zang- en blokfluit trio op? Laat je verrassen tijdens het museumbezoek.
Daarnaast kun je kijken naar kleine, korte theatervoorstellingen in het museum en diverse dansoptredens onder leiding van VAK-docenten. Zoals de driedelige choreografie in de Van der Mandelezaal, gebaseerd op de eenvoud, het beeldritme, de herhalingen, de kleur, de aandacht voor details versus het oog voor het grotere geheel en verschuivende patronen. De entree hiervoor bedraagt 1 euro.

Licht
VAK-cursisten exposeren hun werk in meer dan 25 winkeletalages in het historische centrum van Delft. Met 'crazy candles' van keramiek, poëzie, schilderijen en verrassende kunstwerken. Aan de kunstroute zit ook de VAK pop-up-winkel bij De Mallemok in de Oude Kerkstraat. De kunstroute 'Licht!' is te zien tot 24 december. Je kunt de route en deelnemende winkeliers vinden op de website www.vak-delft/nieuws.
De VAK, centrum voor de kunsten wenst iedereen aanstaande dinsdag een prachtige Lichtjesavond en fijne feestdagen!