De huizen van het project DelftsHart staan in een licht gebogen lijn gegroepeerd rond een groen middenhof.
De huizen van het project DelftsHart staan in een licht gebogen lijn gegroepeerd rond een groen middenhof.

Bouw laatste fase DelftsHart begonnen

Algemeen

DELFT – De bouw van de laatste veertien woningen in het plan DelftsHart is begonnen. Het is een project van Harnaschpolder CV, een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en VolkerWessels Vastgoed. De officiële handeling werd verricht door wethouder Raimond de Prez. In het project is nog slechts één woning te koop.


DelftsHart ligt ten zuidwesten en op een steenworp afstand van het centrum van Delft. De veertien twee-onder-één-kapwoningen die nu in aanbouw gaan, zijn in een licht gebogen lijn gegroepeerd rond een groen middenhof, waarmee een intieme sfeer wordt gecreëerd. De achtertuinen van de woningen grenzen alle aan de omliggende watergangen. Het recreatiegebied Midden-Delfland ligt op loopafstand en in de directe omgeving wordt een recreatieplas gerealiseerd. Het totale plan omvat 42 twee-onder-één-kapwoningen in verschillende typen. De koopsom van de nog onverkochte woning bedraagt 445.000 euro VON, inclusief uitbouw aan de achtergevel.

Inspraak kopers
Het ontwerp van de woningen in DelftsHart komt van Ibelings van Tilburg architecten en is mede tot stand gekomen dankzij inspraak van potentiële kopers. De bouw van de woningen in DelftsHart is in handen van Bébouw Midreth uit Mijdrecht, onderdeel van VolkerWessels

Voor meer informatie over de woningen en het plan zie www.delftshart.nl.