Afbeelding

Huis te koop: Malisingel 27, Delft

Algemeen

DELFT – Carola van der Burg is samen met haar toenmalige partner Wouter van Veldhoven tien jaar geleden in deze ééngezinswoning in Tanthof-West komen wonen. Het is een leuk, gemoedelijk huis op een rustige locatie. Een woning langs een groenstrookje met een slootje. Dit betekent een leuk uitzicht en bovendien helemaal geen auto's voor de deur. "Ja vanuit de woonkamer kun je leuk naar buiten kijken", zegt Carola.

Het is de beëindiging van haar relatie met Wouter waardoor Carola nu genoodzaakt is de woning te verkopen. "Het is een heerlijk huis om in te wonen, maar een ééngezinswoning met twee etages en vijf kamers is voor iemand alleen een beetje te groot."
De ééngezinswoning is helemaal in Grieks-Romeinse stijl vorm gegeven. Op veel plaatsen zijn fraaie bogen te zien, in de woonkamer heeft de lange wand onder meer een prachtige lambrisering. De woonkamer is voorzien van een strakke plavuizen vloer, het plafond is in stijl afgewerkt met ornamenten en wandafwerking. In de woonkamer neemt de diepe schouw een belangrijke plaats in. Het is een gashaard met echt vuur, die vooral in de winterperiode een heerlijke sfeer biedt. "Het huis is lekker groot en ik ben er eigenlijk in één oogopslag voor gevallen", zegt Carola. "In één oogopslag wist ik, dat ik hier wel wilde wonen. Het is wel leuk, dat je overal zuiltjes ziet en in de afwerking is veel hout verwerkt."
De open haard biedt de nodige sfeer in de woonkamer. Voor de verwarming zorgt natuurlijk de CV-installatie, zonder radiatoren, maar een convectorput achterin de woonkamer. "De kamer heeft een open keuken, die alleen met een boog afgescheiden wordt", vertelt Carola. "De keuken heeft een L-opstelling, is uitgevoerd met een ingebouwde vaatwasser van twee jaar oud, een oven en een vier pits gaskookplaat. De los staande Amerikaanse koelkast hoort bij de keuken, dus die blijft gewoon staan."
Aan de achterkant is er een lekkere zonnige tuin. Hierin kun je al vanaf twaalf uur in de zon zitten. De tuin heeft een stenen berging met een achterom. Helemaal boven, op de tweede verdieping, is er een balkon. "Hier kun je ook buiten zitten, maar dit is bijvoorbeeld ook goed te gebruiken om de was buiten te laten drogen. Al doe ik dat zelf nooit."
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers. Carola en haar voormalige partner hebben op de bovenste verdiepingen nogal wat veranderingen aangebracht in de indeling. De slaapkamer aan de achterzijde is bijvoorbeeld vergroot en heeft een wel heel bijzondere inloopkast. "Daar ben ik echt supertrots op", zegt ze. "We hebben het front van een kledingkast gebruikt. Zo lijkt het gewoon een kast te zijn, maar als je de deur open doet, dan loop je zo de kledingkamer in. Ook hebben we twee airco's laten plaatsen in huis, dus in de zomer is het nooit te warm in huis." De badkamer is netjes vormgegeven en uitgerust met een douchecabine, een toilet en een wastafelmeubel. Op de tweede verdieping is er een ruime slaapkamer aan de achterzijde. Hier is het balkon gesitueerd. Er is een aparte kamer, eventueel te gebruiken als logeerkamer. "En wat heel prettig is, we hebben op de tweede verdieping een aparte wasruimte", zegt Carola. "Dus geen wasmachine en droger in de badkamer, maar alles lekker apart. Kun je lekker op je gemak de was doen." Het binnenschilderwerk, zowel de muren als de kozijnen, is vrij recent helemaal gedaan. De elektrische zonwering is voorbereid. Het huis staat in een rustige omgeving en is erg kindvriendelijk. In de directe omgeving bevinden zich buurtwinkels, scholen, OV, station Delft-Zuid en het gebied 'Midden-Delfland'.

De vraagprijs voor deze woning is 258.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: AV Makelaars, (015) 889 50 72 of (06) 546 813 47 of www.avmakelaars.nl.