Yannick Blom heeft even in de veronderstelling geleefd dat hij nooit meer op niveau zou voetballen, maar is nu een belangrijke pion in het succeselftal van Dick Boereboom. (foto: Roel van Dorsten)
Yannick Blom heeft even in de veronderstelling geleefd dat hij nooit meer op niveau zou voetballen, maar is nu een belangrijke pion in het succeselftal van Dick Boereboom. (foto: Roel van Dorsten)

Yannick Blom heeft zijn hobby terug en geniet bij Nootdorp

sport

NOOTDORP – Het gaat goed met SV Nootdorp. De ploeg van trainer Dick Boereboom deelt sinds afgelopen weekend de koppositie in 1B. Yannick Blom is blij deel uit te maken van dit succes.

De 30-jarige verdediger is verrast door de goede prestaties dit seizoen. Zijn ploeg is na tien wedstrijden nog ongeslagen. "Dat had niemand, inclusief wijzelf, aan het begin van het seizoen verwacht, denk ik. Zeker gezien het niveau van de overige clubs in de competitie en het teleurstellende afgelopen seizoen."
Dat seizoen was voor heel Nootdorp, maar vooral voor Blom zelf, erg bijzonder. "Tijdens de thuiswedstrijd tegen Forum Sport was er een opstootje. Ik werd aangewezen als één van de boosdoeners en er werd mij een schorsing van twee jaar opgelegd. Toen die uitspraak er was, ben ik echt wel even bang geweest dat deze uitspraak het einde van mijn voetbalcarrière zou betekenen. Ik zag het niet zitten om op mijn tweeëndertigste weer te moeten beginnen. Twee jaar lang trainen, maar geen wedstrijden spelen leek me ook niets: in een week werk je toch altijd naar een wedstrijd toe."
'MIJN HOBBY WERD ONTNOMEN'
Blom hekelt vooral de rol van tegenstander Forum Sport in het geheel. "Zij hebben me een hoop onrecht aangedaan door in de zaak tegen me te getuigen. Ik heb niets gedaan dat niet door de beugel kan en op deze manier werd mij mijn hobby ontnomen. Gelukkig is het met een sisser afgelopen en heb ik 'maar' zeven wedstrijden toe moeten kijken, maar het zit me nog steeds niet lekker."
Extra fijn was het dan ook dat Nootdorp twee weken geleden met 3-0 te sterk was voor de Voorburgers. "Vanaf het begin hebben we gezegd dat we ons op sportieve revanche moesten richten. We waren dan ook extra gebrand op een goed resultaat. Veel jongens waren er vorig jaar bij en de anderen hebben wel meegekregen dat dit een wedstrijd was die we wel mòesten winnen. Daarbij hebben we wel tegen elkaar gezegd dat, hoe de wedstrijd ook zou mogen verlopen, we het niet tot schermutselingen moesten laten komen. Ik weet als geen ander hoe de KNVB daarmee om kan gaan."
Blom kwam dus met de schrik vrij en presteert dit jaar ontzettend goed met Nootdorp. "We doen het beter dan vorig seizoen, maar toen begonnen we ook goed. Het seizoen ging na die bewuste middag echter als een nachtkaars uit. Ten opzichte van vorig jaar hebben we een aantal gerichte versterkingen die goed blijken uit te pakken. Met Aimen Saïd en Marcley Manuela weten we dat we elke wedstrijd minimaal één keer scoren, terwijl we vorig seizoen achterin vooral bang waren om tegentreffers te incasseren, omdat we zo moeilijk scoorden."
Tot op heden leidt het tot een puike gedeeld eerste plaats. "Daarbij is ook trainer Dick Boereboom belangrijk. Hij begon vorig seizoen als assistent en heeft het gedurende het seizoen overgenomen van Bob Kootwijk. Dat is altijd lastig voor een trainer. Dit seizoen was hij vanaf het begin de hoofdtrainer en dat schept een hoop duidelijkheid. Hij is een echte peoplemanager. Hij geeft ons verantwoordelijkheden en staat tussen ons in als het kan, maar als het nodig is kan hij ook boven ons staan. Ik denk dat hij de juiste persoon op de juiste plek is."

'WIJ ZIJN EEN VRIENDENELFTAL'
Ondanks de ongeslagen status ziet de beveiligingsmedewerker zijn ploeg niet als titelkandidaat. "Daarvoor zijn er denk ik teveel ploegen die voetballend beter zijn. Onze kracht is wel dat wij een echt vriendenelftal zijn: we komen zelfs bij elkaar op de verjaardag. Dan doe je ook een stapje harder voor elkaar. Waar dat toe moet leiden? We hebben nog geen doel geformuleerd, maar gaan in de winterstop evalueren en kijken wat mogelijk is. Misschien zit er een periode in. Maar dan zullen we beter moeten voetballen tegen de ploegen die zelf het spel niet maken."