Wat gebeurt er als Sneeuwwitje in onze tijd ontwaakt?
Wat gebeurt er als Sneeuwwitje in onze tijd ontwaakt?

Gun uzelf dit wrede toneelfeest in Theater de Veste

cultuur

Iedereen kent 'Sneeuwwitje' als het sprookje over onschuld en schoonheid tegenover jaloezie. Maar wat als Sneeuwwitje in onze tijd uit haar slaap ontwaakt? Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni brengen 'Sneeuwwitje' als ontroerend, ongepolijst sprookje, verpakt in de absurde en rauw-poëtische theatertaal van Ko van den Bosch.

Wanneer de onschuldige Sneeuwwitje in onze tijd ontwaakt, ziet de wereld er heel anders uit. Het sprookjeswoud maakt plaats voor een welvarende, dichtgetimmerde wereld, waarin alles kan en alles is. En toch is iedereen er bang, kwaad en ontevreden.
Ook Sneeuwwitje lijkt alles mee te hebben. Bloedmooi, een ideaal karakter en ze kan in overvloed leven. Maar juist die overvloed staat haar in de weg om echt te leven. ´Wat wil ik?', vraagt ze zichzelf af. In haar zoektocht naar antwoorden is de lastige weg naar geluk onontkoombaar. Niet voor niets wilde Ko haar eigenlijk 'Sneu-witje' noemen…

Fenomenaal
Door alle spelers en dansers wordt fenomenaal gespeeld. De hoofdrol is voor Charlie Chan Dagelet en Tamar van den Dop kruipt als jaloerse stiefmoeder voor de spiegel. De prijswinnende danser Igor Podsiadly is weergaloos als jager sluipend door het spectaculaire decor. De prachtige compositie is van de hand van Tony Roe.
Trouw schrijft: 'De teksten zijn bloemrijk en lijken alle kanten uit te waaieren, komen dan toch weer tot een heldere kern, met scherpe kwinkslagen over de actuele vluchtelingenpolitiek'. Het Parool noemt de voorstelling 'een fascinerend avontuur waarin taal, theater en dans voortdurend met elkaar aan de haal gaan'. En volgens NRC Handelsblad is 'Tamar van den Dop enorm geestig als de drama queen, aanstellerig als een jong kind, aandoenlijk als een oud vrouwtje'.
Niet te missen dus, deze indrukwekkende totaalperformance op vrijdag 27 november in Theater de Veste, met voorafgaand een gratis inleiding op de voorstelling.
Zie voor veel meer informatie en kaartverkoop de website
www.theaterdeveste.nl.