Met een high five aan een ‘chirurgische robot’ schonk Delftenaar Chris Oomen, de nummer 52 in de Quote 500, donderdag namens Stichting Phoenix de operatierobot aan directeur medische zaken Carina Hilders.
Met een high five aan een ‘chirurgische robot’ schonk Delftenaar Chris Oomen, de nummer 52 in de Quote 500, donderdag namens Stichting Phoenix de operatierobot aan directeur medische zaken Carina Hilders.

Rijke Delftenaren zijn weer iets rijker

Algemeen

DELFT – De Quote 500 kwam vorige week weer uit en de Delftenaren op de lijst zijn weer iets rijker geworden.

Joop (65) en Henk (60) Roodenburg voeren de lijst namens Delft aan. De twee broers staan op plaats 32. Zij verdienden afgelopen jaar weer de nodige miljoenen met het fabriceren van kranen en andere installaties voor de olie- en offshore-industrie. Dat leverde naast een stijgend banksaldo ook een stijging van acht plekken op de lijst van 500 rijkste Nederlanders. En een geschat vermogen van 510 miljoen euro.
Delftenaar Chris Oomen (66), die donderdag nog bij de opening van het nieuwe ziekenhuis in actie kwam door namens Stichting Phoenix een operatierobot te schenken, steeg eveneens op de lijst. Oomen, die bestuursvoorzitter is van DSW zorgverzekeraar, maar zijn rijkdom vooral vergaarde met zijn aandelen in handelshuis Optiver, steeg van plek 108 naar plek 52. Oomen heeft volgens Quote een vermogen van 340 miljoen euro.
Ditzelfde bedrijf, Optiver, legde ook de 67-jarige Delftenaar Ruud Vlek geen windeieren. Zeker het afgelopen jaar niet. Volgens Quote heeft Vlek een vermogen van 320 miljoen euro, waarmee hij van positie 125 naar plaats 56 steeg.
De volgende Delftenaar staat een stuk verderop de lijst: Wim Zegwaard, op plek 208, met een geschat vermogen van 100 miljoen euro, volgens Quote een stijging van 0 procent. Wel daalt Zegwaard, die zijn geld vergaarde met afvalverwerking en vastgoed, vijf plekjes op de lijst. Als Quote hem belt om een reactie, antwoordt hij dat hij gelukkig nog wel wat heeft verdiend, dat de rioolontstopping goed gaat en dat hij het verder niet erg vindt dat zijn vermogen ongeveer gelijk blijft. "Een beetje rust is wel goed voor me", zegt hij in Quote.