Koos van der Burgh gaat weer spinnen.
Koos van der Burgh gaat weer spinnen.

Van der Burg en z'n sportieve vrienden gaan voor het Willem Felsoord

Algemeen

DELFT – Koos van der Burg en zijn vrienden gaan weer op de spinningfiets.

In voorgaande jaren brachten zij fikse bedragen op voor Inloophuis Debora. De opbrengst van de komende actie gaat naar het Willem Felsoord.
"Een aantal jongens gaf aan dat ze wel weer aan een spinningavontuur toe waren", zegt van der Burg. "Bovendien opperde men dat het ook wel leuk zou zijn eens keer voor een ander doel te kiezen. Ik heb daarover een gesprek gehad met Paul Friskes van Debora, hij had daar alle begrip voor. We zochten iets in Delft en na wikken en wegen zijn we bij het Willem Felsoord uitgekomen. Uit een gesprek met de manager bleek wel dat we als geroepen kwamen. De mensen hebben daar een fitnessruimte, maar alle apparatuur is kapot en er is geen geld om die te vervangen. Wat wil je nog meer? Spinners die voor mensen met een verstandelijke beperking fitnessapparatuur bij elkaar trappen."
Het enthousiasme onder de deelnemers is weer groot. "We hebben in het Sport & Cultuurcentrum van de TU de beschikking over 35 spinningfietsen en het heeft eigenlijk niet veel moeite gekost om die bezet te krijgen. Bij de eerste twintig jongens die ik heb benaderd zat er bijvoorbeeld maar één die afhaakte vanwege lichamelijke ongemakken. Verder staat iedereen te trappelen om 17 november te beginnen."
Er zijn mensen die niet van spinnen houden, maar die het wel in het doel zien zitten. "Zij kunnen ons uiteraard sponsoren. Ik loop de afgelopen weken regelmatig tegen mensen aan die me bedragen van tussen 25 en 100 euro meegeven voor de actie. Op die manier moeten we erin slagen een mooi bedrag voor het Felsoord en de 60 tot 80 mensen die het oord dagelijks bezoeken bij elkaar te brengen." Van der Burg gaat dit jaar ook op de virtuele toer. "In de zaal van Sport & Cultuur van de TU hangt een beamer. We gaan een keer of vier een legendarische route rijden. Bijvoorbeeld de Alpe d'Heuz en de Amstel Gold Race". Van der Burg start op 17 november met zijn actie. "Hij valt uiteen in twee delen. Voor de Kerst doen we de eerste vijf lessen. Dan hebben we veertien dagen rust rondom de feestdagen en daarna nog eens vijf lessen, zodat we in de eerste helft van februari klaar zijn."