Kitty Schoute en Kees Massar, de initiatiefnemers van Therapie in Delft.
Kitty Schoute en Kees Massar, de initiatiefnemers van Therapie in Delft.

Therapie in Delft: betere communicatie tussen disciplines

vaste rubrieken

DELFT – Therapie in Delft is een initiatief dat in 2013 gestart is. Inmiddels hebben zich meer dan zestig therapeuten met verschillende achtergronden bij Therapie in Delft aangesloten.

Doel van dit netwerk is de communicatie tussen de verschillende disciplines in de complementaire gezondheidszorg verbeteren. "Ook streven we naar een betere communicatie met de reguliere zorg", zegt initiatiefnemer Kees Massar. "Op regelmatige basis worden netwerkavonden georganiseerd met de mogelijkheid voor therapeuten iets te vertellen over hun vakgebied. Ook zijn er avonden waarop een specifieke klacht besproken wordt vanuit meerdere disciplines. Op deze manier is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden en invalshoeken van collega-therapeuten."

Sneller doorverwijzen
De mensen achter Therapie in Delft gaan er van uit, dat elke therapievorm zijn mogelijkheden en zijn beperkingen zal hebben. Inzicht in de eigen beperkingen en de mogelijkheden van anderen zorgt ervoor dat er sneller en gerichter doorverwezen kan worden. "Dit heeft een efficiëntere zorg tot gevolg", zegt zijn mede-initiatiefnemer Kitty Schoute. "Ook geven wij, indien gewenst, voorlichtingsavonden bij belangenverenigingen. Door vanuit meerdere disciplines een klacht te belichten, geven we mensen een keuzemogelijkheid in de therapievorm die bij hun specifieke situatie aansluit."

Eigen website
Therapie in Delft heeft een eigen website www.therapieindelft.nl. Hier kunt u ook de informatie en de data vinden van de netwerkavonden. Op deze website is het mogelijk om te zoeken op klacht en welke therapeutische mogelijkheden er zijn voor die specifieke klacht. "Ook is het mogelijk om te zoeken op therapie, waarbij een korte uitleg staat over de therapie en een lijst van de bij ons aangesloten therapeuten", zegt Massar.
Het netwerk is laagdrempelig en kosteloos voor deelnemende therapeuten. Mocht u als behandelaar geïnteresseerd zijn in deelname aan het netwerk of graag eens iets komen vertellen over uw discipline, dan kunt u contact opnemen via info@therapieindelft.nl.