Afbeelding

Huis te koop: Oostsingel 164, Delft

wonen

DELFT – Patrick en Ivonne ten Velden zijn in 1991 in deze leuke woning aan het water gaan wonen. Het is een huis uit ongeveer 1910, maar vier jaar na hun komst hebben ze het helemaal gerenoveerd. Toen is het huis helemaal gestript, volledig gerenoveerd en speels verbouwd. "Ja, dat heeft wel tien maanden geduurd, we hebben toen een tijdelijk onderkomen in Delfgauw gehad", vertelt Patrick.

Dit is vooral voor Ivonne een heel vertrouwde omgeving. Ze heeft namelijk een aantal huizen verderop bij haar ouders in gewoond. Toen Patrick klaar was met zijn Militaire Dienst, is ze hier met hem samen gaan wonen. "Ik ben dus vijf huisjes verder op gaan wonen", zegt Ivonne.
Inmiddels zijn haar ouders verhuisd naar een verzorgingstehuis, eerst in Monica en vervolgens in de Lindenhof. "Maar ik wilde lekker in deze omgeving blijven wonen", zegt ze. "Waar vind je aan de voorkant zo'n prachtig uitzicht op het water?"
Het huis heeft een woonkamer van 25 vierkante meter. Tijdens de grote verbouwing is er een uitbouw gemaakt, die voor extra lichtinval in de kamer zorgt. "Verder heb ik bij de afwerking steeds gezorgd voor één recht plafond", zegt Patrick. "We hebben een vloer met vloerverwarming en plavuizen, met een extra radiator aan de muur. De grootste verandering beneden is, dat we de keuken van achter naar voren hebben verplaatst."
De woonkamer heeft geïsoleerde scheidingsmuren, zodat van enige geluidshinder van de buren nooit sprake kan zijn. De keuken aan de voorzijde, met een mooi zicht op het Rijn-Schiekanaal, is voorzien van een kookplaat, een afzuigkap, een oven en een koelkast/vriezer. "Weet je wat een grote verandering is? De trap in de kamer. Dat was eerst een heel steil ding, maar daar is een mooie gedraaide trap voor in de plaats gekomen", zegt Ivonne.
Aan de achterzijde biedt een schuifpui toegang tot de tuin van 6.00 bij 3.80 meter. Een leuke tuin, waar je in de zomer van 's ochtends tot vijf uur 's middags buiten kunt zitten. "En in de zomer kun je ook in het voortuintje zitten", zegt Patrick. "Je zit daar lekker hoor, langs dat water."
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers. Die aan de voorzijde is 3.47 bij 2.46 meter. De slaapkamer aan de achterzijde is 3.47 bij 2.88 meter. Beide kamers hebben een vaste kastenwand. "Ook de badkamer hebben we natuurlijk helemaal vernieuwd", gaat hij verder. "Deze heeft een douchegelegenheid, een wastafelmeubel en nog een tweede toilet."
De tweede verdieping is een royale vliering, met een nokhoogte van ongeveer 1.60 meter. De vliering heeft een Velux-dakraam en hier bevinden zich de CV-ketel (HR 2005) en de mechanische afzuiging. "Ik had hier best nog jaren willen wonen, maar vanwege mijn gezondheid moeten we naar een woning met mogelijkheden voor aanpassingen", vertelt Ivonne. "We verhuizen naar oud Delfgauw."
De woning is volledig voorzien van dubbel glas. Er is nieuwe dakbedekking aangebracht in 2005 en toen is ook de voorgevel gereinigd en gevoegd. "Het is een heel sociale buurt, waar iedereen elkaar graag helpt", zegt Patrick. "Hier komt elk jaar Sinterklaas op zijn boot voorbij en natuurlijk het Varend Corso. Ook best vaak zie je hier een roeiwedstrijd voorbij komen."
De woning bevindt zich aan de rand van de binnenstad, op loopafstand van De Delftse Hout en vlakbij uitvalswegen en opstapplaatsen voor openbaar vervoer (tram en bus).

De vraagprijs voor deze woning is 225.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.