Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 5 november 1995. Delft kwam toen al lichtelijk in de carnavalsstemming, want op de voorpagina prijkte een groot artikel met als hamvraag: Wie wordt de nieuwe stadsprins? Lezers mogen het proberen te raden. Wie het goed heeft mag met de nieuwe stadsprins uit eten.
De 'commerciële omroep' Veronica heeft tv-opnames gemaakt bij het Ayk Suncentre, waar het zich heeft verdiept in zonnebaden op de zonnebank.
Een lezer van Delft op Zondag schrijft in een ingezonden brief hoe hij nabij het Hertenkamp werd verrast door overstekende herten en één daarvoor doodreed. Later vernam hij dat de herten waren ontsnapt uit het Hertenkamp. Het verbaast de briefschrijver dat er niks over zijn ongeluk in de krant stond. "Als een kat uit de boom wordt gered wordt dat wel vermeld."
De Delftse danceparty met dj Paul Elstak was een succes, zo'n 750 jonge Delftenaren gingen bij Dansschool Wesseling helemaal uit hun dak.
Een Goofy kinderpizza kostte 9 gulden 75, voor een 'hypermoderne damesjas' moest 89 gulden 75 worden neergelegd.