Afbeelding

Oefentherapeuten Delft zorgt voor betere houding en beweging en minder klachten

lopende zaken

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

Jannie Snijders, Hilde Bannink en Paul Polders.

DELFT – Iedereen beweegt en neemt houdingen aan, maar niet iedereen doet dat op een juiste manier. Dat kan klachten veroorzaken. Oefentherapeuten Delft aan de Industriestraat 28 helpt iedereen hier al sinds 1982 vanaf te komen.
In de praktijk zijn de oefentherapeuten Hilde Bannink, Jannie Snijders, Paul Polders en kinderoefentherapeute Odette Groenheide werkzaam. “We proberen onze patiënten – binnen hun eigen vermogen - zo optimaal mogelijk te laten bewegen en functioneren”, legt Hilde Bannink uit. Het aantal klachten dat kan ontstaan door verkeerde beweging of een verkeerde houding, is groot. Dikwijls is men zich hier niet van bewust. Oefentherapeuten Delft helpt patiënten hier vanaf door naar het totaalbeeld van de bewegingsketen te kijken. Aan de hand daarvan gaan ze aan de slag met bewustwording en oefeningen. Het verhelpen van klachten kan snel gaan, maar soms kan het ook even duren. “Je hebt te maken met gedragsverandering. Het is niet één druk op de knop en het is opgelost. Heel veel systemen moeten zich herstellen”, weet Jannie Snijders. Maar, weten de therapeuten ook, áls cliënten van die vervelende klachten af zijn, dan is het de moeite meer dan waard geweest omdat ze zelf weer controle over hun bewegingspatroon hebben gekregen.
Oefentherapeuten Delft is in het bijzonder op de klanten en hun omgeving gericht. “De patiënt is belangrijk”, benadrukt Jannie Snijders. “We werken samen met de patiënt, maar hij of zij moet zelf het werk doen.” Oefentherapeuten Delft heeft zich gespecialiseerd in chronische pijn die geen directe oorzaak heeft. “Het is heel belangrijk dat mensen met deze problemen beter kunnen functioneren in het dagelijks leven en stapje voor stapje vooruit gaan”, zegt Hilde Bannink.
Wie Oefentherapeuten Delft bezoekt, heeft hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Telefoon: 015-2561800. E-mail: info@oefentherapeutendelft.nl. Internet: www.oefentherapeutendelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12