Afbeelding

PLUS van Leeuwen ontvangt Super Supermarkt Keurmerk

lopende zaken

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

DEN HOORN – Vrijdag 14 december heeft Plus van Leeuwen in Den Hoorn het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen door de directeur van het vakcentrum P. Hoogstraten. Het SSK is een nieuw label voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In Nederland zijn er 4408 supermarkten waarvan 42 procent door zelfstandig ondernemers worden gevoerd.

Plus van Leeuwen is één van de eerste Nederlandse supermarkten die het nieuwe keurmerk ontvangt. Eigenaar Robert van Leeuwen heeft daarmee bewezen dat hij lokaal voldoet aan de eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Of het nu gaat om de omgang met de lokale bewoners, de relatie met het personeel, of zaken als veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek, wij baseren onze keuzes op duurzaamheid.”

De supermarkt is eerder beoordeeld op 7 criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Brancheorganisatie Vakcentrum heeft deze criteria ontwikkeld in samenwerking met TNO. Het is geen eenvoudig keurmerk om te behalen en ondernemer Robert van Leeuwen is dan ook trots op het behaalde resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken en het is voor onze klanten ook prettig dat zij hun boodschappen doen bij een winkel die voldoet aan de huidige eisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Van sommige punten merkt u als klant in eerste instantie niets als u door de winkel loopt, enkele voorbeelden hiervan zijn een koel/vries installatie gevuld met CO2 als koudemiddel ipv. milieu belastende koudemiddelen, energiezuinige verlichting.

Waar u wel iets van merkt is de dag afdekking van de meeste koelingen en vriezers. Heel veel Fairtrade producten in het assortiment, en lokale betrokkenheid zoals sponsoring van tenues voor de jeugd van de lokale voetbal vereniging.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12