Afbeelding

BoereGoed zoekt mensen met (aankomende) groene vingers

lopende zaken

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Ook tv-tuinman Rob Verlinden (derde van links) bracht een bezoek aan BoereGoed.

WESTLAND - De BoereGoed Kas in De Lier bestaat nu drie jaar. In de volkskas wordt een grote variatie aan producten geteeld: voor de komende drukke tijd zoekt BoereGoed mensen die met en voor elkaar willen helpen met de opkweek en oogst van zo'n 60 verschillende gewassen.

De BoereGoed Kas aan Woudtzicht 21 in De Lier is er voor en door mensen. Door zinvol met elkaar bezig te zijn, versterken mensen elkaar en zo is dit initiatief ontstaan. Ouderen, jongeren, werklozen, scholieren, mensen die wat willen leren en/of mensen die anderen willen helpen kunnen bij Boeregoed terecht. Zit iemand niet lekker in zijn of haar vel, voelt iemand zich alleen of wil je juist graag iemand anders helpen? Kom dan kennismaken in de Boeregoed Kas. Weet je iemand die wellicht even een zetje nodig heeft, dan BoereGoed deze persoon ook bellen. Een mailtje naar info@boeregoed.nl of een belletje naar 0174 - 725205 is voldoende. Langskomen zonder afspraak kan ook iedere dag (behalve zondag) van 8.30 uur tot 11.30 uur.

Teeltproeven
In de Kas in Woudtzicht wordt van alles gekweekt: van kruiden tot kersen en van 'vergeten groenten' tot zelf veredelde aubergines. De groenten worden in de eigen regio verkocht via de zogenaamde BoereGoed Buurtbox en de Farmshops. In de kas worden ook teeltproeven gedaan, zoals vorig jaar het revolutionaire 'Polydome telen', een combinatie van permacultuur en biologische teelt. Aan deze verschillende projecten kan iedereen meedoen.
Heb je zin, maar aarzel je nog of heb je meer informatie nodig? Kom dan gewoon eens langs rond 'bakkiestijd' om 10.00 uur. Schuif aan, proef de sfeer en maak kennis met al die enthousiaste vrijwilligers in de BoereGoed Volkskas.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12