Afbeelding

Monumentaal winkelen of via de webshop bij Van Waay en Soetekouw

lopende zaken

Editie: Week 48, Jaargang 22 |

Gert Batenburg als een trotse eigenaar in de interieurspeciaalzaak Van Waay en Soetekouw, met op de achtergrond de medewerkers van het ontwerpbureau.

DELFT – Al meer dan dertig jaar is Van Waay en Soetekouw gevestigd in een monumentaal pand aan de Markt, achter het stadhuis. Sinds het jaar 2000 is Gert Batenburg de eigenaar van de interieurspeciaalzaak. De winkel aan de Markt 17 is laagdrempelig en staat vol met meubelen, accessoires en designklassiekers. Het is opvallend hoe druk het op een zaterdag kan zijn in de winkel. Bij Van Waay en Soetekouw is het al een beleving op zich om het prachtige gebouw eens van binnen te bekijken. Maar meubelen en accessoires zijn natuurlijk het belangrijkste. “De afgelopen jaren is ons ontwerpbureau steeds belangrijker geworden”, vertelt Batenburg. “Wij werken met drie interieurarchitecten en een styliste. Ze kunnen belangstellenden helpen bij het ontwerpen van een verbouwing of een complete inrichting. Maar ook het vinden van de juiste hanglamp boven een tafel is voor dit team een uitdaging. Schuif dus gewoon even aan, eventueel met een vooraf gemaakt plattegrondje.” Het creatieve team ontwerpt interieurs voor woningen, kantoren en winkels en bovendien worden er meubels ontworpen voor toonaangevende Nederlandse fabrikanten, waaronder Montis, Metaform, Artifort/Lande en Van Beek Collections.

Regelmatig is er samenwerking met architecten, industrieel ontwerpers, aannemers en stylisten. “Dat is het prettige”, vindt Batenburg. “We kunnen snel schakelen naar specialisten op een heel ander gebied.” Op de bovenverdieping is de winkel ook uitgebreid met een aparte keukenafdeling. Als enige in Nederland heeft Van Waay en Soetekouw een samenwerking met de Italiaanse keukenontwerpers van ACHEO. Op het gebied van accessoires neemt Van Waay en Soetekouw ook een unieke positie in. Hier worden namelijk accessoires verkocht, die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn. “De derde tak binnen ons bedrijf is steeds belangrijker geworden”, geeft hij aan. “Dat is namelijk de webshop. Die draait al tien jaar en dat is best bijzonder in deze branche. Met zo'n webshop is plotseling heel Nederland je afzetgebied. Er is een ijzersterke koppeling tussen de interieurwinkel en de webshop. Mensen die in de winkel leuke meubelen, accessoires of designklassiekers hebben gezien, kunnen er thuis nog even over nadenken en eventueel via de webshop bestellen. Dat bestellen is dus heel gemakkelijk en laagdrempelig.” Van Waay en Soetekouw, een winkel waar je zeker een keer geweest moet zijn. Of neem eerst even een kijkje in de uitgebreide webshop! Telefoon: (015) 212 61 09. Internet: www.vanwaayensoetekouw.nl en www.designaanbiedingen.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12