Afbeelding

Nieuw uitvaartcentrum wordt geopend met open dag

lopende zaken

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

Cynthia Schomaker van Schomaker Uitvaartbegeleiding en Raymond van Raavens van Rouwvervoer Raavens.

DELFT – Schomaker Uitvaartbegeleiding is dolblij met het nieuwe uitvaartcentrum aan de Mozartlaan 674 dat het onlangs heeft betrokken. Zaterdag 14 maart is hier een open dag.

Vorig weekend was al een officiële opening voor familie, vrienden, collega’s en ondernemers. Volgend weekend kan de rest van Delft het centrum bewonderen. En er is meer. Zo zijn er tussen 11.00 uur en 15.00 uur vele bedrijven uit de uitvaartbranche vertegenwoordigd. Zoals een leverancier van kisten, een uitvaartbloemist en er wordt uitleg gegeven over thanatopraxie. “Dit een tijdelijke balseming van overledenen, waarbij de huidskleur hetzelfde blijft. Hierdoor is geen koeling nodig. Heel interessant”, vertelt Cynthia Schomaker. Ook portretschilder Kerdy van Vuuren, die in het uitvaartcentrum exposeert, is tijdens de open dag aanwezig om over haar werk te vertellen. Verder is er een uitvaartzanger en iemand van steenhouwerij Skledar & Brandwijk. “Samen met dit bedrijf hebben we een showtuin met grafmonumenten.” Niet alles staat 14 maart in het teken van uitvaarten, want voor kinderen is er een springkussen en popcorn.

Een uitje voor het hele gezin dus? “Het klinkt raar, maar dat is misschien wel zo”, antwoordt Schomaker. “Tijdens de officiële opening waren er ook kinderen en het was heel gezellig. Dat is de bedoeling, dat het hier heel huiselijk en open is en we een sfeer hebben waarin iedereen zich welkom voelt en je altijd al je vragen kunt stellen.”

Het uitvaartcentrum kende een wat valse start toen enkele buurtbewoners ongerust waren over de gevolgen van zo’n centrum in hun straat. Inmiddels zijn er veel bewoners positief over de komst van Schomaker Uitvaartbegeleiding. Dit Delftse bedrijf is op haar beurt gelukkig met de nieuwe locatie, waar het alles nu op één plek heeft. “We zijn er een heleboel stappen op vooruit gegaan. Het is voor onszelf haast niet te geloven hoeveel extra mogelijkheden we opeens hebben.” Schomaker Uitvaartbegeleiding blijft op de nieuwe locatie doen wat het altijd al deed: nabestaanden op alle mogelijke manieren ondersteunen en adviseren bij het organiseren van het uitvaart. Meer weten? Kom dan langs op de open dag, bel naar 06-13824188 of kijk op de website www.schomakeruitvaartrouwbegeleiding.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12